Artikkeli: Uutiset 2013–2018

12.9.2017 klo 09:45

Vain muutama paikka vapaana soteseminaarissa

Millainen sote-uudistus takaa paremmat, kansalaisten tarpeita vastaavat palvelut. Siitä keskustellaan vasemmistoliiton valtakunnallisessa seminaarissa.

 

VK    
Sosiaali- ja terveyspalvelujen perusparannus kiinnostaa. Syyskuun loppupuolella järjestettävään seminaariin on ilmoittautunut jo yli 80 osallistujaa kaikkialta Suomesta. Sata ensimmäistä mahtuu mukaan. Ilmoittautuminen seminaariin päättyy huomenna keskiviikkona.

Seminaarissa etsitään vastauksia siihen, miten sosiaali- ja terveyspalveluita pitäisi parantaa, jotta ne paremmin vastaisivat kansalaisten tarpeita? Keskustelua pohjustaa kolme esitystä. Emeritusprofessori Juhani Lehto puhuu sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta terveyspalveluiden näkökulmasta. Professori Anneli Anttonen Tampereen yliopisto puhuu puolestaan sote-uudistuksen sosiaalipalveluiden näkökulmasta. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoo uusimmat käänteet sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen etenemisestä eduskunnassa ja vasemmistoliiton kantaa uudistukseen.

Lounaan jälkeen vuorossa on viisi puheenvuoroa, joissa katsotaan tulevaisuuteen erikoissairaanhoidon, sosiaalipalveluiden, vammaisten ihmisten, työntekijöiden sekä potilaiden ja asiakkaiden näkökulmista. Puhumassa ovat Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtaja Riitta Luosujärvi, hyvinvointivaltion peruskorjaaja Kati Peltola, Tehyn hallituksen jäsen, ja Keski-Suomen keskussairaala apulaisosastonhoitaja Kati Jetsu, tutkija ja vasemmistoliiton vammaispoliittisen työryhmän puheenjohtaja Elina Nykyri sekä tutkijatohtori Sinikka Torkkola.

Ilmoittautumiset seminaariin 13.9.2017 mennessä (verkkolomake)

Seminaarin ohjelma Vasen Kaistan kalenterissa

Esitystä on mahdollista seurata myös verkossa KSL:n YouTube kanavalla.

 

Lisää aiheesta muualla verkossa
Potilaalla on oikeus vakaaseen hoitosuhteeseen (Kansan Uutisten verkkolehti 9.9.2017)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *