Artikkeli: Uutiset 2013–2018

19.12.2017 klo 07:30

Vasemmistoliitto tahtoo ulkopuolisen työryhmän päättämään palkkioista

Vasemmistoliiton valtuutettuja ja varavaltuutettuja valtuustosalin aulassa kuvasi lokakuussa Antti Yrjönen. Kuvassa ovat takarivissä vasemmalta Kalle Hyötynen Noora Tapio, Johannes Tolonen, Virva-Mari Rask, Mikko Aaltonen, Antti Salonen ja Sinikka Torkkola. Eturivissä vasemmalta Sirkkaliisa Virtanen, Ulla-Leena Alppi, Ilkka Porttikivi, Minna Minkkinen ja Milka Hanhela. Kuvasta puuttuvat Janika Kunnari ja Jouni Sirén.

 

Teksti: JANIKA KUNNARI  
Tampereen kaupunginvaltuusto käsitteli maanantaina kaupunginhallituksen esitystä palkkiosäännön muuttamisesta. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti palkkiosäännön uudelleenvalmistelua ja riippumattoman työryhmän perustamista valmistelemaan palkkiosäännön muutosesitystä. 

– Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ehdottaa, että Tampereen kaupungin palkkiosääntöä valmistelemaan perustetaan pormestarin nimittämä työryhmä. Työryhmän riippumattomuuden vahvistamiseksi työryhmän jäseniksi tulisi nimittää henkilöitä, jotka eivät ole valtuutettuja, varavaltuutettuja eivätkä lauta- tai johtokuntien jäseniä, esitti valtuutettu Sinikka Torkkola (vas.)

Sinikka Torkkolan (vas.) palautusesitystä kannattivat vasemmistoliiton Noora Tapio, Mikko Aaltonen ja sosialidemokraattien Sanna Marin. Palautusesitys hävisi äänestyksessä äänin 44 – 21. Yksi äänesti tyhjää.

Vasemmistoliitto ei pitänyt perusteltuna kolmen tunnin palkkiosäännöstä luopumista, sillä sääntö on ollut voimassa vasta viime keväästä lähtien. Säännön mukaan valtuutetulle maksetaan kokouspalkkiosta vain puolet, mikäli hän ei ole paikalla koko kokouksen ajan. Yli kolme tuntia kestävästä valtuuston kokouksesta kokouspalkkio maksetaan kokonaan vain, jos valtuutettu on läsnä kokouksessa kolme tuntia.

Valtuutettu Sinikka Torkkola esitti palkkiosäännön hylkäämistä. Ulla-Leena Alppi (vas.) ja Sanna Marin kannattivat hylkäysesitystä. Esitys hävisi äänin 54 – 10. Kaksi äänesti tyhjää.

Vasemmistoliitto sivuutettiin palkkiosääntömuutoksen valmistelussa

Käytännöt palkkiosäännön muutosten valmistelusta ovat vaihdelleet. Viime keväänä palkkiosääntöä ja palkkioiden korotusta valmisteli valtuustosta väistyvien valtuutettujen työryhmä. Keväinen esitys palkkioiden korottamisesta perustui osin väärään tietoon. Yhtenä korotusperuusteena pidettiin sitä, ettei palkkioita ollut korotettu vuoden 2008 jälkeen. Peruste ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, sillä palkkioita oli syksyllä 2012 korotettu ja ne astuivat voimaan vuoden 2013 alusta. Muun muassa valtuuston kokouspalkkiota oli nostettu 150 eurosta 180 euroon. Vasemmistoliitto äänesti keväällä 2017 palkkionkorotuksia vastaan.

Maanantaina hallintosäännön liitteenä olevaa palkkiosääntöä oli valmistellut työryhmä, jonka jäseneksi ei kutsuttu vasemmistoliiton edustajaa. Työryhmän esitystä, joka oli neljäs joulukuuta 2017 pidetyn kaupunginhallituksen kokouksen esityslistan liitteenä, ei hyväksytty sellaisenaan kaupunginhallituksen kokouksessa vaan esitystä muutettiin kokouksen aikana.

 

Aiheesta lisää Vasemmassa Kaistassa

Tampereen kaupunginvaltuuston 18.12.2017 kokousjutut Vasemmassa Kaistassa

Lastensuojelu ja paperittomien terveydenhuolto kuntoon (22.12.2017)

Ylävitosen valtuustokatsomo käynnistyi (20.12.2017)

On aika päättää punaisten häpeärangaistus (18.12.2017)

Tampere nostaa kokouspalkkioita (21.2.2017)

 

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *