Näkökulma, Tampere

9.1.2019 klo 17:16

Tampereen selvitettävä Aleksovskin valehtelun vaikutukset

− Tampereen kaupunkia on syytä pyytää poliisi selvittämään, onko Aleksovski käyttänyt luottamusasemaansa väärin ja saanut itselleen oikeudetonta hyötyä, vaatii Sinikka Torkkola.(Kuva: Cai Melakoski.)
Sinikka Torkkola (Kuva: valokuvaamo Luova.)

SINIKKA TORKKOLA   
Tänään Tampereen käräjäoikeudessa luottamusaseman väärinkäytöksestä seitsemän kuukauden ehdollisen tuomion saanut Atanas Aleksovski (sd.) on valehdellut Tampereen kaupungin päätöksentekijöille ja saanut heidät tekemään kaupungin ohjeistuksen vastaisen päätöksen. Aleksovski valittiin keväällä pysäköintiyhtiö Finnparkin hallituksen puheenjohtajaksi. Valintaa ei olisi voitu tehdä, jos olisi tiedetty, että Aleksovski on rikoksesta epäiltynä. Kaupungin konserniohjeessa määrätään, ettei tutkinnan kohteena olevaa saa valita kaupungin toimielimiin eikä kaupunki saa esittää hänen valitsemistaan edustajakseen yhteisöihin.

Keväällä kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksessa, jossa kaupungin omistamien yhtiöiden hallitusten jäseniä, kysyin, vaikuttaako Kotilinnasäätiön toiminnasta tammikuussa aloitettu esitutkinta Finnparkin hallituksen valintaan. Asiaa oli kysytty Aleksovskilta ja hän oli vastannut sähköpostitse kaupungin juristille Jouko Aarniolle, ettei häntä epäillä rikoksesta. Aleksovski on toistanut valheensa useissa yhteyksissä.

Valehtelemalla Aleksovski on säilyttänyt asemansa kaupungin omistaman yhtiön johdossa. Jos hän sen sijaan ei olisi valehdellut, häntä ei olisi valittu Finnparkin hallituksen puheenjohtajaksi. Todennäköisesti hän olisi joutunut eroamaan myös muista luottamustehtävistä ja menettänyt merkittävän osan luottamustoimista saamistaan palkkioista. Valehtelu on siis tuonut Aleksovskille paitsi valtaa myös taloudellista hyötyä.

Tampereen kaupungin on syytä pyytää poliisi selvittämään, onko Aleksovski käyttänyt luottamusasemaansa väärin ja saanut itselleen oikeudetonta hyötyä.

 

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Vasemmistoliitto vaatii Aleksovskin vetäytymistä kaikista luottamustehtävistä (1.11.2018)
Vasemmiston valtuustoryhmä vaatii Kotilinnasäätiön toiminnan normalisointia (18.9.2018)’

Lisää aiheesta muualla verkossa

Atanas Aleksovski sai seitsemän kuukauden ehdollisen tuomion luottamusaseman väärinkäytöstä – aikoo todennäköisesti valittaa hovioikeuteen (Aamulehti 8.1.2019)
Tampereen keskeinen poliitikko tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen – taustalla tonttijärjestelyt (Yle 8.1.2018)

*

 

Kommentteja: 1

  1. Kyllä juristi Aarnion olisi helppo ollut asiat selvittää eikä vain kysyä Aleksovskilta. . Ettei kyseessä olisi ns. Hyvä-veli verkosto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *