Artikkeli: Vasemmisto

14.1.2019 klo 08:04

Vaalivideot tiivistävät tavoitteet

Satu Kosola on huolissaan ammattikoulutuksen lähiopetuksen vähentämisen vaikutuksista oppimistuloksiin. Kuvaamassa Sami Eloranta.(Kuva: Pekka Huttunen.)

Teksti: SINIKKA TORKKOLA
Ylävitosessa on sutinaa. Eduskuntavaaliehdokkaita tulee ja menee. Piirihallitus hioo vaalitöitä isossa kokoushuoneessa. Markku Uusiniemi ja Veijo Laitinen vaalitoimistosta huolehtivat ehdokkaat kuudenteen kerrokseen kuvauksiin, joissa ehdokkaiden teemoja videolle purkittavat Juuso AaltoSami Eloranta, Tiina Heikkilä ja Pekka Huttunen. Videoinnin tekstityksestä huolehtii Aku Kervinen. Vaalikuvaukseenkin ehdokkaita juoksutetaan. Pirkanmaan eduskuntavaalikampanjat ovat käynnistymässä. Edessä on kiinnostava ja kiireinenkin kevättalvi.

Vaalit taivuttavat ehdokkaita moneen. Politiikan ohella on mietittävä monta muutakin asiaa. Puhumisen tapaa, kiperiin kysymyksiin vastaamista, keskeisten teemojen tiivistämistä, vaatteita ja kampaustakin vaalikuviin. Lauantaina koeteltiin ehdokkaiden kykyä tiivistää keskeiset vaaliteemat kolmeksi kahdenkymmen sekunnin videopuheeksi.

– Jännittäväähän se videon teko on, kaksikymmentä sekuntia on lyhyt aika. Mutta hyvä oppi tiivistykselle, kuvaa tilannetta Satu Kosola, jonka yksi keskeinen vaaliteema on koulutus.

Yhdenvertaista koulutusta ja kotimaista lähiruokaa

Koulutus on luonteva teema Satu Kosolalle, joka työssään nuortentalo Ohjaamossa on nähnyt, miten tärkeää lähtökohtia tasaava maksuton opetus on.

– Ihminen ei valitse sitä, millaiseen perheeseen hän syntyy. Silti jokaisella pitäisi olla mahdollista opiskella kykyjensä ja halujensa mukaan. Nykyisellään tila on kohtuullisen hyvä ja haluan, että se jatkuu, toteaa Satu Kosola.

Aapo Niemi tahtoo varmistaa, että jatkossakin Suomessa syödään hyvää, kotimaista lähiruokaa. Videokameran takana Juuso Aalto.. (Kuva: Pekka Huttunen)

 

Videointi jännitti myös Aapo Niemeä. Monimutkaisen ilmiön, kuten Sipilän hallituksen kaikkien työelämän heikennysten ja irtisanomissuojan heikennyksen tiivistäminen muutamaksi virkkeeksi ei ole ihan helppoa.

– Ihan hyvin se lopulta meni. Harjoittelin etukäteen puhetta, jotta pystyin tiivistämään olennaisen kahteenkymmeneen sekuntiin, toteaa Aapo Niemi.

Työelämän ja työttömyyden ohella Niemi nostaa vaaliteemoissaan esiin kotimaisen lähiruuan. Saarioisten Sahalahden pääluottamusmiehelle kotimaisesta lähiruuasta puhuminen on itsestäänselvää. Videopuhetta ryydittämään Niemi nostikin pöydälle Suomen pienoislipun, pussillisen kotimaisia perunoita ja rukkaset.

– Pyrin eduskuntaan, koska haluan varmistaa, että tulevaisuudessakin jokaisella Suomessa on työtä ja ruokaa, tiivistää Aapo Niemi videopuheessaan.

Tammikuinen lauantai oli ehdokkaille ensimmäinen tiukka rutistus.Talven ja kevään mittaan niitä on tulossa lisää. Torit ja tilaisuudet kutsuvat tapaamaan kansalaisia. Niihin ehdokkaat suuntaavat hyvällä mielellä. Tällä joukolla on hyvä rakentaa vasemmiston vaalivoittoa.

Lisää aiheesta Vasen Kaista -verkkolehdessä

Kannatuksen nousu kirittää vasemmistoliiton ehdokkaita Pirkanmaalla (11.1.2019)
Piirikokous nimesi ehdokkaat eduskuntavaaleihin (10.11.2018)
Vasemmistoliitolle 80 kansanedustajaa? (20.10.2018.)
Vasemmistoliitto kolkuttaa kaksinumeroisia kannatuslukemia (8.8.2018)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *