Näkökulma, Nokia, Pirkanmaa

27.2.2019 klo 17:27

Nokian vasemmiston valtuutetut eivät politikoi pikku asioilla

Kaupunginvaltuutetut Anneli Lehtonen ja Merja Techtolin Halimaan kalliolla, jonka säilyttämistä virkistyskäytössä vasemmistoliitto on puolustanut. (Kuva: Anneli Lehtosen kotiarkisto.)

ILKKA KOTIRANTA    
Vasemmistoliiton Nokian kaupunginvaltuutetut eivät tee politiikkaa pienillä asioilla, kuten Nokian Uutisten lehtijutussa 20.2.2019  annettiin ymmärtää. Valtuutetut pyrkivät ajamaan asioita kaupunkilaisten etujen mukaisiksi, ja se pitäisi muidenkin tajuta. Nokian kaupunginhallituksessa äänet jakautuvat  7 – 2, koska vasemmistolaiset kaupunginhallituksen jäsenet vastustavat päätösehdotuksia. jotka johtavat mielestämme vääriin päätöksiin. Valitettavasti kahdella äänellä ei saada asioihin kaupunkilaisten edellyttämää linjakkuutta.

Toki linjakkuus saatiin muun muassa Penttilän pellolle kaavailtuun yhtenäiskoulun suunnitelmiin. Sinne ei koulua tule, vaan se rakennetaan lukion tontille pienempänä, mutta toimivampana. Alun pitäen suunnitelma Penttilän alueesta oli tuhoon tuomittu. Nokia tarvitsee viheralueen keskustaan ja se on oltava kaikkien käytettävissä.

Liikuntahallia suunnitellaan ammattikoulun tontille. Sinne on lyhyt matka lukiolta ja Kankaantaan koululta. Samoin Nokianvirran koululta. Siirtyminen liikuntahallille on jo liikuntaa. Penttilän alue jää kenttineen, laskettelurinteineen sekä frisbeeratoineen edelleen koulujen käyttöön.

Vasemmistovaltuutetut ovat olleet johdonmukaisesti Halimaan kallioiden säilyttämisen kannalla. Tuhatkunta allekirjoitusta vaati alueen jättämistä ulkoilu- ja virkistyskäyttöön. Nokialla on tonttimaata muualla riittävästi. Harjuniittyä voidaan aina laajentaa. Halimaan säilyttämiseen ottivat vihreät meidän kanssa yhteisen kannan. Kaupunginhallituksessa hävittiin äänestys Halimaan säilyttämisen puolesta 5 – 4. Aika näyttää mitä tapahtuu.

Kuvakaappaus on Nokia Uutisten jutusta (20.2.2018), jossa nokialainen valtuutettu Tuomo Nenonen (sd.) haikailee vanhoja, kulisseissa sopimisen aikoja ja roimii vasemmistoliiton avointa ja vaalilupauksista kiinni pitävää politiikkaa.

Olemme olleet terveyskeskuksen uusimisen kannalla. Terveyskeskuksen palvelut on kaupungin tuotettava itse.  Pihlajalinnasekoilut olivat kauhistuttavat. Onneksi useiden käsittelyjen auettua kaupunkilaisille saimme uudisrakentamisen taakse valtuuston kannan. Nyt vielä pitää valvoa, että potilapaikkojen riittävyys turvataan uudessa hyvinvointikeskuksessa.

Viimeisessä valtuustossa jätimme yhdessä vihreiden kanssa kirjallisen kysymyksen vanhusten hoivasta. Kaupungin pitää antaa selvitys vanhusten hoivan tilasta ja valvonnan riittävyydestä, hoivan laadusta ja henkilökunnan määrästä. Tarvitaan  myös selvitys siitä, millaiset vaikutukset siityminen esillä olleeseen 0,7-hoitajamitoitukseen aiheuttaisivat. Nokian omissa hoitopaikoissa hoitajamitoitus on 0,6 ja vaikeavammaisten osalla 0,7. Budjetin käsittelyn yhteydessä jotkut ryhmät edellyttivät, että Nokialla voitaisiin selvittää hoitajamitoituksen pienentämistä. Asiaa kannattaa kysellä niiltä valtuutetuilta, joita on äänestänyt.

Meidän mielestämme politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. ei syyttelyä. Haluamme linjakkuutta asioiden hoitoon, ja avointa kuntalaisten kuulemista.  Ikääntyneiden asioissa on arvostettava heidän omia näkemyksiään, sillä jokaisella on oikeus arvokkaaseen ikääntymiseen.

Kirjoittaja on vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu, joka kommentoi Nokian Uutisten juttua vasemmistoliiton Nokian valtuustoryhmän ja vasemmistoliiton Nokian kunnallisjärjestön puolesta.
 

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *