Artikkeli: Pirkanmaa, Tampere, Vasemmisto

8.3.2019 klo 12:02

Ilkka Porttikivi: luonto, ihmiset ja hyvät teot

Enemmän kuin missään muualla, Ilkka Porttikivi viihtyy metsässä. Luonto on hänelle tärkeä paikka hiljentyä ja ladata akkuja. (Kuva: Ilkka Porttikiven kotiarkisto)

Kansanedustajaehdokas Ilkka Porttikivelle ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnon monimuotoisyyden suojeleminen ovat tämän hetken tärkeimmät tehtävämme.
– Millään muulla ei ole merkitystä, jos tuhoamme maapallon elinolosuhteet ja aiheutamme eliöiden massasukupuuton, hän kiteyttää
– Luontoarvojen ja ihmisen vaikutuksen ympäristöön tulee olla päätöksenteon keskiössä.

Keskusteluun valmis asioille omistautuja

Päättäjänä Ilkka Porttikivi on ihminen, joka osaa ja haluaa tehdä yhteistyötä muiden kanssa.
– Olen omistautunut minulle tärkeisiin asioihin, mutta haluan vaihtaa niistä ajatuksia toisten kanssa, myös niiden, joilla on erilaisia mielipiteitä kanssani.

Ilkka Porttikivi kokee, että yhteistyöllä päästään parhaaseen lopputulokseen.
– Ihmisiä, joita päätökset koskettavat, tulee osallistaa päätöksentekoon ja päätöksen vaikutukset tulee aina arvioida.

Markkinatalous uhkaa peruspalveluita

– Suomen hyvinvointiyhteiskunta on monella mittarilla toimiva ja inhimillinen järjestelmä ja menestystarina maailmalla. Moni peruspalvelu koetaan meillä itsestäänselvyytenä, mutta muualla maailmassa niistä vain haaveillaan, sanoo Ilkka Porttikivi.

– Markkinatalous on alkanut ottaa otettaan myös Suomen peruspalveluista. Tämä on hyvin pelottava skenaario ja sen vaikutukset tulevat olemaan Suomen kannalta todella haitalliset, pelkää Ilkka Porttikivi.

Ilkka Porttikivi katsoo, että peruspalvelut eivät saa olla sijoittajien pelikenttä tehdä maksimaalista tulosta vanhuksilla, sairailla ja lapsilla.
–Hyvät ja laadukkaat palvelut ovat menestyksen avain Suomelle myös tulevaisuudessa.

Uusperhearkea

Ilkka Porttikivi on asunut suurimman osan elämäänsä Tampereen Lentävänniemessä. Tällä hetkellä hän asuu uusperheessä, johon kuuluu kolme omaa lasta ja avopuolison kaksi lasta. Heillä on myös koira ja kaksi kissaa.
– Perhearki on vilkasta, mutta samalla kovin antoisaa. Viihdyn kotona läheisteni kanssa.

Vapaa-aikansa Ilkka Porttikivi pyrkii viettämään luonnossa. Hänen intohimonsa on lintujen bongaaminen.
– Muita rakkaita harrastuksiani ovat geokätköily, veneily, valokuvaus ja avantouinti. Kuntapolitiikan koen myös harrastukseksi ja saan siitä paljon elämääni.
– On hieno hetki huomata, että tekemilläni päätöksillä on vaikutusta ihmisten arkeen.

Vastuullista työtä

– Toimin rikosseuraamustyöntekijänä Rikosseuraamuslaitoksella. Pääpaino työssäni on väkivalta- ja seksuaalirikoksissa. Työ on ajoittain haastavaa ja kuluttavaa, mutta koen työni yhteiskunnallisesti hyvin tärkeäksi, koska sillä pystyy tehokkaasti vaikuttamaan uusintarikollisuuteen, Ilkka Porttikivi kertoo työstään.

– Kaupunginvaltuutetun luottamustoimi on äärimmäisen mielenkiintoista ja antoisaa. Olen kiinnostunut laajasti politiikan eri osa-alueista ja on etuoikeutettua saada olla päättämässä yhteisistä asioista, kertoo Ilkka Porttikivi ja jatkaa:
– Yhteistyö muiden puolueiden kanssa on minulle antoisaa ja sen avulla pystyy laajentamaan päätöksentekoni perspektiiviä.

Ilkka Porttikivi

39 vuotta, rikosseuraamustyöntekijä
Tampere

Kunnalliset luottamustehtävät: kaupunginvaltuutettu, asunto- ja kiinteistölautakunnan jäsen

Ota yhteyttä:
ilkka.porttikivi(AT)gmail.com
Facebook-poliitikkosivu
Twitter
Instagram
Blogi: Puheenvuoro/Uusi Suomi

Vaalivideo:

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *