Näkökulma

PIRKKO SEPPI

9.4.2019 klo 12:22

Marssille

Rauhanmarssin vuoden 2015 maaliskuussa on kuvannut Tom Brogan. Hän on julkaissut kuvan Flickr-kuvapalvelussa lisenssillä CC BY-ND 2.0
Pirkko Seppi. (Kuva: Arja Kirkala)

No niin – nyt on minunkin tietoisuuteeni iskostunut oikea lukumäärä: Hävittäjäkaupoissa keskustellaan siitä mikä on sopiva kappalemäärä 60 ja 70 välillä. Jossain jutussani muistelin, ettei niitä tarvita kuin vaivaiset 50 kansakunnan turvaamiseksi.

Väestöllä on niin hyvin pestyt aivot, ettei edes demareitten sankka joukko aseta hankintaa kyseenalaiseksi. Vaikka jokaisen selväjärkisen ihmisen pitäisi ymmärtää, ettei meidän ole mitenkään välttämätöntä tukea jenkkilän sekopäisiä, upporikkaita aseparoneja. Eikä meillä missään nimessä ole siihen varaakaan – jos tutkaillaan miten suuri osa kansasta kituuttaa ilman välttämättömiä peruspalveluita.

Viime syksynä yli kahdeksankymppinen tuttavani pääsi polven tekonivelleikkaukseen. Välttämätön homma viivästyi parilla vuodella, koska 900 euron eläkemummelilla ei ollut ollut varaa hoidattaa hampaitaan. Hampaiden pitää kuitenkin olla kunnossa tekonivelleikkaukseen mennessä. Mustuneet sohlot oli melkein kaikki kiskottava irti. Mihinkään yksityispuolella teetettäviin monen tonnin implantteihin ei toki ollut varaa. Niinpä jäätiin vaan odottamaan ikenien paranemista. Etuhampaita jätettiin suuhun muutama, niin että pehmoisempaa ravintoa ainakin jotenkin pystyi jäystämään.

Kaupallinen lehdistö toki näkee köyhyyttä isompana ongelmana nuorten naisten huolet. Aiheestahan saa myyvempiä ja seksikkäämpiä kuviakin. Nyt kaiketi jo kolmatta vuotta typykät paarustaa persvakoa myötäilevissä legginsseissä, ja jokainen kynnelle kykenevä on oman #metoonsa kailottanut. On tiemmä joku äijä kaupan kassajonossa peppua tuijottanut. Varakkaammat myös työllistävät (ainakin Amerikoissa) työtä vailla olevaa juristilaumaa, joista köyhemmät eivät tienaa kuukaudessa kuin kaksi kertaa eläkemummon vuositulot.

No – paraskin sanoja. Kai sitä lisääntymisiässä on itse kukin kehoaan kaupitellut. Muistan toki kuinka tanssahtelin Hämeensillan parketilla ylläni silloin muotia olevat nahkaiset minishortsit, jotka käytön jälkeen vietiin aina suutarille tiukennettaviksi. Ja silloinen sussuni (köyhä ja vähän vanhanaikainen juristi muuten, joka on jo 15 vuotta lepäillyt Kalevankankaalla) siunaili, että onko sulle unohtunut rantapuku päälle.

Mutta ne hävittäjät. Köyhä kansa ihmettelee, ketä ja mitä niillä puolustetaan. Heillä ei ainakaan mitään menetettävää ole. Eikö nyt olisi hyvä hetki torpata koko hullun homma ja edetä asevarustelun purkamisessa muutenkin. Kuka edustajaehdokas ottaa tämän tehtäväkseen. Ja hei – miksei me nyt marssittaisi. Kaikki joitten aivot eivät vielä ole täysin pestyt. Kuka kutsuu ja järjestää?

Kirjoittaja on akaalainen toimittaja.

*

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *