Artikkeli: Tampere

18.11.2019 klo 13:36

Tampereen valtuusto jatkoi tietoista alibudjetointia

Tampereen kaupunginvaltuusto valmistautumassa talousarvion käsittelyyn. Etualalla vasemmistoliiton ryhmän valtuutettyja.

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää tänään vuoden 2020 talousarviosta. Päätöstä edelsivät uutiset pormestarikoalition hajoamisesta, kun perussuomalaiset, Tampereen puolesta (Tapu) ja Vaihtoehto Tampere (Vata) kävelivät perjantaina ulos neuvotteluista. Erimielisyyksien taustalla on kysymys veronkorotuksesta, jota mainitut ryhmät eivät hyväksyneet.

Koalition esitys höttöinen

Vasemmistoliitto ei myöskään asetu pormestarikoalition esityksen taakse. Syyt eivät kuitenkaan ole samat kuin perussuomalasilla, Tampereen puolesta ja vaihtoehto Tampere -ryhmillä. Koalitiossa neuvoteltiin talousarvioesitys, joka poikkesi pormestari Lauri Lylyn (sd.) alkuperäisestä esityksestä. Uudessa esityksessä kuntaveron korotukseksi määriteltiin 0,5 prosenttiyksikköä aiemman 0,75 prosenttiyksikön sijaan.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä katsoo, että pienempi korotus ennakoisi leikkauksia hyvinvointipalveluihin. Ryhmän mukaan uusi esitys ei myöskään sisällä riittävän konkreettisia toimenpiteitä vajeen kattamiseksi. Vasemmistoliitolle luvatut 100 000 euroa kaavailtua pienemmät sote- ja sivistys- ja kulttuurilautakuntien avustusleikkaukset eivät ole ryhmälle riittävä syy äänestää aiempaa selvästi heikomman esityksen puolesta.

Vasemmiston ryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen esitti ryhmäpuheenvuorossa aamulla alkaneessa kokouksessa, että valtuusto hyväksyy pormestarin alkuperäisen talousarvioesityksen sillä muutoksella, että bussilippujen hinnankorotuksista luovutaan. 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *