Artikkeli: Vasemmisto

17.11.2019 klo 16:22

Li Andersson jatkaa, Minna Minkkisestä toinen varapuheenjohtaja

Vasemmistoliiton uusi johto puolusihteeri Mikko Koikkalainen (vasemmalla), puheenjohtaja Li Andersson sekä varapuheenjohtajat Jussi Saramo, Minna Minkkinen ja Jouni Jussinniemi tiedotustilaisuudessa Kuopiossa.

Vasemmistoliiton puheenjohtajalle Li Anderssonille ei tullut vastaehdokasta vaan puoluekokous valitsi hänet yksimielisesti johtamaan puoluetta seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Jussi Saramo Uudeltamaalta.

Pirkanmaalaiset saivat puheenjohtajistoon edustajansa, kun tamperelainen sosionomi Minna Minkkinen valittiin toiseksi varapuheenjohtajaksi äänin 180-115.

Minna Minkkisen vastaehdokas oli Pohjois-Pohjanmaan Jouni Jussinniemi, joka on Pyhäsalmen kaivoksen päätoiminen pääluottamusmies. Jouni Jussinniemi puolestaan valittiin puolueen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

Puoluesihteeri vaihtui

Puoluesihteerin valinnasta oli jo ennakkoon uumoiltu tiukkaa. Uudeksi puoluesihteeriksi valittiin 169:llä äänellä puolueen kunta- ja järjestöpoliittinen asiantuntija filosofian maisteri Mikko Koikkalainen. Istuva puoluesihteeri, valtiotieteen tohtori Joonas Leppänen sai vaalissa 126  ääntä.

Aki Lampinen, Marja-Leena Torkki, Leena Saarela, Tatu Ahponen, Jouni Sirén, Minna Minkkinen ja Veera Kiretti ovat tyytyväisiä puoluekokouksen päätöksiin.

Uuden puoluejohdon tentissä mediaa kiinnosti, vallitseeko puolueen kentässä vastakkainasettelua pääkaupunkiseutu vastaan muu Suomi, kun puoluesihteeri vaihtui istuvasta helsinkiläisestä uuteen, alkujaan savonlinnalaiseen henkilöön. Uusi puoluesihteeri Mikko Koikkalainen sanoi tuntevansa kentän sen verran hyvin, että tällaista jakoa hän ei tunnusta, vaan jokainen edustaja on tehnyt päätöksensä itsenäisesti.

Puoluevaltuuston pirkanmaalaiset 

Pirkanmaan Vasemmistoliitosta puoluevaltuuston varsinaisiksi jäseniksi valinttiin Tatu Ahponen, Sanna-Maria Anttila, Veera Kiretti, Aapo Niemi ja Noora Tapio. Heidän varajäsenikseen valittiin etusijajärjestyksessä Johannes Asikainen, Leena Saarela, Marja-Leena Torkki, Kukka Kunnari ja Aki Leppänen.

Piirien valitsemien valtuuston jäsenten lisäksi puoluekokous valitsi viisi yleisjäsentä ja heille viisi varajäsentä. Heidän joukossaan ei ollut pirkanmaalaisia.

Jouni Sirén puoluehallitukseen,
Miikka Kortelainen puoluevaltuuston puheenjohtajaksi

Puoluehallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin äänimääräjärjestyksessä Henri Ramberg Lappi, Jouni Sirén Pirkanmaa, Heidi Vättö, Kaakkois-Suomi, Anni Järvinen, Savo-Karjala, Kauko Niemi, Pohjanmaa, Silvia Modig, Helsinki, Eila Tiainen, Keski-Suomi, Elisa Lientola, Häme, Alia Dannenberg, Savo-Karjala, Mia Haglund Helsinki, Pia Lohikoski Uusimaa, Juhani Lehto, Häme.  Varajäseniksi valittiin Ilpo Haaja, Kaisa Vallavuori, Markus Åkerlund ja Tiina Ahlfors.

Miikka Kortelainen Kainuusta tuli 187 äänellä valituksi puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Mira-Veera Auer ja toiseksi Hanna-Kaisa Rokkanen.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *