Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

17.8.2021 klo 17:06

Vasemmistoliiton valtuutetut aloittivat työnsä Tampereella

Valtuuston ensimmäinen kokous pidettiin Tampere-talossa. Vasemmiston valtuutetut ylhäältä Mikko Aaltonen, Liban Sheikh, Miila Halonen-Saari, Milka Hanhela, Noora Tapio, Ulla-Leena Alppi ja Jouni Sirén. Kuvasta puuttuu Minna Minkkinen, jota sijaisti Jouni Sirén. (Kuva: Petri Rajala.)

Tampereen kaupunginvaltuuston kausi alkoi poikkeuksellisesti Tampere-talolla, jossa turvavälit voitiin järjestää asianmukaisella tavalla. Pirkanmaa on valtuustokauden alkaessa koronaviruksen kanssa leviämisvaiheessa, joten turvajärjestelyt olivat perusteltuja ja paikallaan.

Kauden ensimmäisessä kokouksessa päätettiin luottamuspaikkavalinnoista kaupungin päätöksentekoelimiin. Mitään suurta draamaa näiden osalta ei kuitenkaan nähty, sillä neuvotteluita luottamuspaikoista on käyty jo kesästä saakka. Puolueet olivat jo valmiiksi hyvissä ajoin ennen kokousta tehneet myös päätökset omista esityksistään henkilöistä näihin jaossa oleviin luottamuspaikkoihin.

Tampereen vasemmiston luottamushenkilöpaikat elokuussa 2021. (Taulukko: Cai Melakoski.)

Puheenjohtajistoihin miessuorat

Yksi eniten huomiota herättävä seikka kaupungin johdon henkilövalinnoissa oli se, että merkittävimmille päätöksentekopaikoille valittiin selvästi enemmän miehiä, kuin naisia. 

Valtuuston puheenjohtajistossa kaikki ovat miehiä, puheenjohtaja on Ilmari Nurminen ja varapuheenjohtajia ovat Ilkka Sasi (kok.), Jaakko Mustakallio (vihr.) ja Mikko Aaltonen (vas.). Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Kaikki varapuheenjohtajat Lauri Lyly (sd.). Ilkka Sasi (kok.) ja Lassi Kaleva (ps.) ovat miehiä. Miehet ovat enemmistönä myös pormestaristossa. Elinvoima ja kilpailukyvyn palvelualueella ensimmäiset kaksi vuotta apulaispormestarina on Pekka Salmi (sd.) ja kaksi viimeistä vuotta Ilkka Sasi. Sivistys- ja kulttuurin palvelualueella apulaispormestarina on Matti Heilimo (vihr.). Kaupunkiympäristön palvelualueella on myös kaksi apulaispormestaria. Tehtävässä aloittaa Aleksi Jäntti (kok.), joka vaihtuu kahden vuoden jälkeen demareiden Pekka Salmeksi. Apulaispormestareista vain yksi on nainen. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelualueen apulaispormestariksi valittiin Johanna Loukaskorpi (sd.) Loukaskorven apulaispormestarikausi kestänee vain kaksi vuotta eli siihen asti kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueiden tehtäviksi.

Valtuustoaloite: yleisövessa Ranta-Tampellaan

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Mikko Aaltonen jätti kauden ensimmäisen valtuustoaloitteen yleisövessan saamiseksi Ranta-Tampellan alueelle. Aaltonen perustelee yleisövessan tarvetta muun muassa sillä, että alueen suosio ajanviettopaikkana on kasvanut alueen kehittämisen myötä. Lisäksi aloitteessa ehdotetaan, että kaupungin tulisi selvittää tarvetta yleisövessoille ja vesipisteille myös muilla kaupunkilaisten suosimilla alueilla, joilla vietetään aikaa erityisesti kesäisin.

Kuntapolitiikka on pieniä tekoja kaupunkilaisten hyvinvoinnin eteen. Se ei ole EU-paketin tai hallituksen kaatamista, vaan lähellä kaupunkilaisia olevia asioita koskevia päätöksiä.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *