Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

20.2.2022 klo 21:23

Aluevaltuustoryhmä nimesi ehdokkaat luottamustehtäviin 

Vasemmistoliiton aluvaltuustoryhmä ehdottaa Anna Kontulaa asiakkuus- ja laatujaoston puheenjohtajaksi, Kukka Kunnaria paljon palveluja käyttävien valiokunnan toiseksi varapuheenjohtajaksi ja Jouni Siréniä aluehallituksen varapuheenjohtajaksi. (Kuva: VK)

Vasemmistoliiton Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmä päätti kokouksessaan lauantaina ehdokkaistaan hyvinvointialueen toimielimiin. Valinnat olivat yksimielisiä.

Aluehallitukseen vasemmistoliitto saa alkukaudeksi yhden jäsenen ja loppukaudeksi kaksi jäsentä. Alkukaudeksi ehdotetaan jäseneksi ja varapuheenjohtajaksi Jouni Siréniä. Hänen varajäsenensä on Anna Kontula, jota ehdotetaan myös asiakkuus- ja laatuvaliokunnan puheenjohtajaksi. Kesällä 2023 Sirén siirtyy aluehallituksen jäseneksi ja  Minna Minkkisestä tulee loppukaudeksi aluehallituksen varapuheenjohtaja. Sirénin varajäseneksi vaihtuu Sinikka Torkkola. Anna Kontula jatkaa loppukauden Minkkisen varajäsenenä aluehallituksessa. 

Vasemmistoliitto saa toisen varapuheenjohtajan paikan paljon palveluita käyttävien valiokunnassa. Tehtävään ehdotetaan Kukka Kunnaria. Aluehallituksen jaostoissa vasemmistoliitolla on yksi paikka. Valiokunnissa paikkoja on kaksi.

Vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmän ehdokkaat Pirkanmaan hyvinvointialueen toimielimiin. (Taulukko: Cai Melakoski)

Valiokuntien nimet ovat työnimiä. Aluevaltuusto päättänee toimielimistä ja niihin valittavista henkilöistä ensimmäisessä kokouksessaan kahdeksas maaliskuuta.

Valinnan perusteet: äänimäärä, toive ja asiantuntemus

Ehdokkaiden valinnat perustuvat henkilön äänimäärään, toiveeseen ja asiantuntemukseen sekä vallan jakamisen periaatteeseen. Periaatteen mukaisesti yhdellä henkilöllä voi pääsääntöisesti olla vain yksi luottamustehtävä. Lisäksi valintoihin on vaikuttanut muiden luottamustehtävien, kuten kaupunginhallitusten jäsenyyden, mahdollisesti aiheuttamat esteellisyydet. 

Laki sukupuolten välisestä tasa-arvosta edellyttää, että toimielimien jäsenissä on sekä naisia että miehiä. Vasemmistoliiton ehdokkaiksi on nimetty myös muita kuin aluevaltuutettuja tai vara-aluevaltuutettuja, jotta valiokunnan jäsenistä on kumpaakin sukupuolta vähintään 40 prosenttia, kuten laki edellyttää.  Valinnoilla on vahvistettu myös alueellista edustavuutta.

Hyvinvointialueen muihin toimielimiin, kuten vanhus- ja vammaisneuvostoon sekä hoitoeettiseen toimikuntaan valitaan myöhemmin keväällä. Myöhemmin valittavaksi tulevat myös hyvinvointialueen omistamien yhtiöiden hallitusten jäsenet.

Vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmän kokouksiin osallistuvat aluevaltuutetut,  vara-aluevaltuutetut sekä muut vasemmistoliiton edustajat niissä toimielimissä, joiden jäsenet nimeää joko aluevaltuusto tai sen alainen toimielin. Ryhmäkokouksiin voi osallistua myös piirijärjestön puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat, joilla kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Ryhmän puheenjohtajana toimii Anna Kontula ja varapuheenjohtajana Kukka Kunnari.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *