Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

29.3.2022 klo 14:27

Puoluekokousedustajien äänestys Pirkanmaalla alkanut

Pirkanmaan Vasemmiston puoluekokousedustajien vaali on käynnissä. Äänestää voi verkossa 28.3.–8.4. Kesän puoluekokouksessa Porissa rakennetaan vasemmistoliitolle jälleen uutta suuntaa kohti parempaa yhteiskuntaa. Kaikille, ei harvoille.

Pirkanmaan vasemmiston puoluekokousedustajien äänestys kesäkuussa Porissa pidettävää puoluekokousta varten on alkanut maanantaina. Äänestys käydään pääasiassa sähköisesti. Kaikki vasemmistoliiton jäseneet ovat saaneet sähköpostitse ohjeet siitä, kuinka äänestyksen voi suorittaa. Niille, joiden sähköpostia ei ole ollut saatavilla, on lähetetty materiaalit postiäänestystä varten. Ohjeet sähköisen äänestyksen suorittamiseen löydät myös tämän jutun lopusta. Sähköinen äänestys käydään 28.3.–8.4., postiäänestys 28.3.–14.4.

Pirkanmaalta valitaan yhteensä 33 puoluekokousedustajaa. Pirkanmaa on jaettu kolmeen eri äänestysalueeseen. Edustajia äänestetään erikseen Pirkanmaa-pohjoisen, Pirkanmaa-etelän ja Tampereen äänestysalueilla. Pohjoisen Pirkanmaan osuus on 7 edustajaa, eteläisen Pirkanmaan 9 edustajaa ja Tampereen osuus on 17 edustajaa. Jutun lopusta löydät listan ehdokkaista sekä selitteen siitä, mitä kuntia kuuluu mihinkin äänestysalueeseen.

Vaalissa äänestetään useampaa ehdokasta siten, että mieleiset ehdokkaat asetetaan järjestykseen. Listalle voi laittaa niin monta ehdokasta kuin äänestysalueelta valitaan edustajia, kuitenkin maksimissaan 10 ehdokasta. Listan kärkeen asetettu ehdokas saa niin monta ääntä, kuin ehdokkaita listaan on asetettu. Perässä tulevat ehdokkaat saavat ääniä laskevassa järjestyksessä. Esimerkiksi Tampereella äänestäjän on mahdollista laittaa listalleen 10 ehdokasta, joista ensimmäinen saa 10 ääntä, toinen 9 ääntä ja niin edelleen, kunnes viimeinen ehdokas saa 1 äänen.

|||

Sähköisen äänestyksen suorittaminen Vasemmiston verkkosivuilla

|||

Pirkanmaa-pohjoinen (7 edustajaa)

Äänestysalueeseen kuuluvat kunnat: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pälkäne, Ruovesi, Virrat, Ylöjärvi

Äänestysalueen ehdokkaat:

Jukantupa Anna, Ylöjärvi
Koivula Mika, Ylöjärvi
Kuivasniemi Yrjö, Parkano
Lappalainen Anne, Orivesi
Leppänen Aki, Ylöjärvi
Löf Mirka, Hämeenkyrö
Moisio Erkki, Ylöjärvi
Pekkarinen Marja, Kangasala
Salo Pertti, Kangasala
Vahosalmi Petri, Parkano
Vastamäki Sami, Ylöjärvi

Pirkanmaa-etelä (9 edustajaa)

Äänestysalueeseen kuuluvat kunnat: Akaa, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Punkalaidun, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti

Äänestysalueen ehdokkaat:

Haapanen Timo, Sastamala
Jääskeläinen Rauno, Lempäälä
Lehtinen Rauno, Pirkkala
Lehtonen Anneli, Nokia
Nurmi Mira, Akaa
Rask Virva-Mari, Lempäälä
Saarela Leena, Sastamala
Saarinen Risto, Valkeakoski
Techtolin Merja, Nokia
Toivonen Aila, Akaa
Torkki Marja-Leena, Nokia

Tampere (17 edustajaa)

Äänestysalueen ehdokkaat:

Ahponen Tatu
Anttila Sanna-Maria
Haapa-aho Leena
Jokinen Oskari
Kallinen Aaron
Karau Christian
Korhonen Aatu
Kunnari Kukka
Lahtinen Tuomas
Luosa Wille
Mäkelä Heidi
Niemi Aapo
Nummelin Tommi
Repo Johanna
Ropponen Anu
Sheikh Liban
Sirén Jouni
Tapio Noora
Torkkola Sinikka
Vallenius Niko

Korjaus 29.3. 15:10: Korjattu Aila Toivosen nimi.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *