Artikkeli: Tampere

14.6.2022 klo 11:23

Kanootit valtaavat lasten uimapaikan Härmälässä

Härmälänrannan hiekkapohjaiselle, matalalle uimarannalle on tuotu kanoottien rantautumista varten puomit, jotka estävät uimaanpääsyn. Asukasyhdistys kritisoi alueen ottamista kanoottien rantautumispaikaksi, sillä ranta on ainoa pienille lapsille soveltuva uimapaikka Härmälässä. (Kuva: Airi Karjalainen)

Härmälänsaaren ainoa, pienille lapsille sopiva uimaranta on annettu kaupungin viranhaltijan päätöksellä kanoottien rantautumispaikaksi. Härmälänrannan asukasyhdistys kritisoi päätöstä, sillä Härmälänsaaressa ja Härmälässä mantereen puolelta on useita muitakin kanooteille sopivia rantautumispaikkoja, mutta lapsille muuta uimapaikkaa ei ole.

– Rantautumishaarukan sijainti on tällä hetkellä sopiva ja noudattaa kaupungin kehitysohjelmia virkistysalueiden ja palveluiden kehittämisen suhteen, perustelee päätöstään Tampereen kaupungin kiinteistötoimen ja retkeilypäälliikkö Petri Mäkelä.

Asukasyhdistys on ollut päätöksestä yhteydessä kaupunkiin ja tyrmännyt uimapaikan käyttämistä kanoottien rantautumispaikkana. Matala, hiekkapohjainen uimaranta on Härmälänsaaren perinteinen uimapaikka, joka rakennettiin hyppytorneineen noin sata vuotta sitten. Aikuiset pääsevät uimaan rannan veneluiskaltakin, mutta pienet, alle 10-vuotiaat lapset eivät luiskan kautta uimaan pääse.

Härmälänrantalaiset odottavat edelleen uimarantaa, jota asuntorakentajat ovat hienoin kuvin mainostaneet jo 10 vuotta uusia asuntoja myydessään. Asukasyhdistys lähetti toukokuussa kaikille valtuustoryhmille kirjeen ja pyysivät valtuustoryhmiä esittämään määrärahaa ensi vuoden budjettiin Härmälänrannan uimarannan rakentamista varten.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *