Artikkeli: Kulttuuri, Pirkanmaa, Valkeakoski

13.6.2022 klo 09:16

Valkeakosken ensimmäinen pride-piknik ylitti odotukset

Valkeakosken pride-piknik järjestettiin keskustassa sijaitsevassa Lepänkorvan puistossa. Tapahtuma sai osallistujilta runsaasti kiitosta. Kuvassa tapahtumaa juontanut Petra Pikkanen.

Viime keskiviikkona vietettiin Valkeakoskella kaupungin ensimmäistä pride-tapahtumaa puistopiknikin muodossa. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Valkeakosken vasemmiston, SDP:n, vihreiden ja nuorisovaltuuston kanssa. Lisäksi mukana olivat Hämeen Pioneerit sekä Akaa Pride. 

Sateen uhasta huolimatta tapahtuma keräsi paljon osallistujia. Arviolta noin 250 osallistujaa kävi kahden tunnin aikana piknikillä. Osa osallistujista arveli, että osallistujamäärään oli saattanut positiivisesti vaikuttaa edellisen päivän vilkas, paikallisessa Facebook-ryhmässä käyty keskustelu, joka sai alkunsa Lempäälän sateenkaaripenkin polttamisen hyväksyvästä julkaisusta. Moni oli kommentoi aihetta toteamalla, että aloitus on hyvä muistutus pride-tapahtumien ja syrjimättömyyden tärkeydestä. Moni piknikille osallistunut myös totesi, että tällaista tapahtumaa onkin kaivattu Valkeakoskella. Erityisesti nuoret kiittelivät piknikin järjestämisestä. 

Kaupunginjohtaja Minna Uschanoff pitämässä avajaispuheenvuoroaan.

Avajaispuheenvuoron piti tapahtuman virallinen suojelija, Valkeakosken kaupunginjohtaja Minna Uschanoff, joka muistutti ihmisoikeuksien toteutumisen tärkeydestä ja kävi läpi priden historiaa. Hän kertoi myös puheenvuorossaan toimittajan kysyneen häneltä eräässä haastattelussa, miksi hän lähti tapahtuman suojelijaksi.

– Vastasin siihen, miksi ihmeessä en olisi lähtenyt, Uschanoff kertoi.

Nuori artisti Aaro ilahdutti musiikillaan.

Uschanoffin puheenvuoron jälkeen piknikväki sai nauttia elävästä musiikista, kun Tero Lahtinen nousi lavalle ja tämän jälkeen paikallinen nuori muusikko ja rapartisti Aaro esitti muutaman kappaleen. Myös lapsille riitti virikettä muun muassa Hämeen Pioneerien kasvomaalauspisteellä, jossa kävikin jatkuvasti väkeä maalattavana. Lisäksi paikalla ollut ilmapallotaiteilija rouva Ilmanhenki loihti ilmapalloeläimiä ja muita luomuksia kaikille niitä toivoville.  

Järjestäjät ovat jo sopineet, että tapahtuma pidetään ensi vuonna uudestaan.

Riina Lindstedt Hämeen Pioneereista sai kunnian olla ensimmäinen, johon kasvomaalauksia tekevät nuoret harjoittelivat sateenkaaren maalaamista.
Rouva Ilmanhenki vastasi lasten ilmapallotoiveisiin.

Tarjolla piknikillä oli muun muassa nuorisovaltuuston edustajan leipomaa mutakakkua sateenkaarilipuilla koristeltuna tietenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *