Artikkeli: Vasemmisto

12.6.2022 klo 13:59

Vasemmistoliiton puoluekokous valitsi puoluevaltuuston ja puoluehallituksen

Puoluevaltuuston puheenjohtajat Katri Kapanen, Miikka Kortelainen ja Henri Ramberg.

Vasemmistoliiton puoluekokous valitsi 55-jäsenisen puoluevaltuuston. Se on puoluekokousten väliaikana ylin päättävä elin. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Kainuun vasemmistoa edustava Miikka Kortelainen Kajaanista. Hän jatkaa tehtävässä.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Varsinais-Suomen vasemmistosta Katri Kapanen, hänen kotipaikkansa on Kaarina. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin rovaniemeläinen Henri Ramberg.

Pirkanmaan vasemmiston kevätpiirikokous nimesi kuusi ehdokasta puoluevaltuustoon ja heidät myös valittiin. Uudet pirkanmaalaiset puoluevaltuuston jäsenet ovat: Liban Sheikh, Aapo Niemi ja Anu Ropponen Tampereelta, Anna Jukantupa Ylöjärveltä, Teresa Kvick Nokialta ja Leena Saarela Sastamalasta.

Puoluevaltuuston varajäseniksi Pirkanmaalta valittiin Sanna-Maria Anttila, Sinikka Torkkola, Oskari Jokinen ja Sami Kaita Tampereelta, Marja-Leena Torkki Nokialta ja Risto Saarinen Valkeakoskelta.

Puoluevaltuuston yleisvarajäsenten vaalissa valittiin jäseniksi Anni Ahlakorpi, Timo Furuholm, Anni-Sofia Niittyvuopio, Amro El-khatib ja Dan Bäckman. Varajäseniksi valittiin Pekka Rantala, Tuomas Suihkonen, Aaron Kallinen, Sanna-Maarit Niemelä ja Antti Tihinen.

Puoluehallituksen kaikki jäsenet piireittäin on julkaistu vasemmistoliiton sivulla, jonne on linkki jutun lopussa.

Jouni Sirén puoluehallitukseen

Puoluehallitus on poliittisen toiminnan johtoelin. Puoluehallitukseen kuuluu puheenjohtajan ja ensimmäisen, toisen ja kolmannen varapuheenjohtajan lisäksi kaksitoista muuta jäsentä ja neljä yleisvarajäsentä.

Uudet puoluehallituksen jäsenet kokoontuneina yhteiskuvaan.

Tampereen vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén valittiin nyt toisen kerran puoluehallitukseen. Näin puoluehallituksessa on kaksi Pirkanmaan edustajaa, kun puolueen kolmas varapuheenjohtaja Minna Minkkinen kuuluu myös puoluehallitukseen.

Kaksitoista varsinaista puoluehallituksen jäsentä ovat: Hilkka Haaga Oulusta, Mia Haglund Helsingistä, Mari Ikonen Rovaniemeltä, Anni Järvinen Joensuusta, Elisa Lientola Lahdesta, Silvia Modig Helsingistä, Harri Moisio Vaasasta, Henrik Nyholm Helsingistä, Minttu Sillanpää Vantaalta, Jouni Sirén Tampereelta, Galia Suárez-Katainen Helsingistä ja Heidi Vättö Lappeenrannasta.

Yleisvarajäseniä valittiin neljä. He ovat sisääntulojärjestyksessä: Antero Eerola Vantaalta, Ari Parviainen Sodankylästä, Petri Salminen Eurasta ja Ville-Pekka Timonen Joensuusta.

Juttua täydennetty 12.6.20222 klo 14.47 puoluevaltuuston yleisjäsenten valinnasta sekä linkistä puoluevaltuuston kokoonpanoon.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *