Artikkeli: Pirkanmaa

13.9.2022 klo 17:25

Aluehallitus hyväksyi henkilöstöedut

Tampereen yliopistollisen sairaalan henkilökunnan taukokahvit ja -teet säilyvät maksuttomina. Muita tulevan hyvinvointialueen henkilöstöetuja ovat 200 euron vuosittainen liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- ja työmatkaetu, lounasetu sekä merkkipäivä- ja eläköitymislahjat. (Kuva: Cai Melakoski)

Elokuun viimeisessä aluehallituksen kokouksessa aluehallituksen enemmistö oli päättänyt palauttaa valmisteluun Pirkanmaan hyvinvointialueen työntekijöiden henkilöstöetuja käsittelevän pykälän, minkä pelättiin johtavan etujen leikkaamisen. Syyskuun kokouksessa aluehallitukselle tuotiin pykälä uudestaan käsittelyyn pyydetyin lisäselvityksin, ja tällä kertaa hallitus hyväksyi sen. 

– Oli vähän yllättävääkin, että asiassa nyt löytyi näin helposti yksimielisyys. Ehkä työntekijäpuolelta saatu palaute teki tehtävänsä. Toisaalta edut ovat hyvin kohtuulliset. Ehkä muissakin puolueissa ymmärrettiin, että hyvinvointialueen työnantajakuvan kannalta ei ole viisasta tinkiä juuri työntekijöiden hyvinvoinnista, aluehallituksen jäsen Jouni Sirén kommentoi päätöstä.

Edut sisältävät liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- ja työmatkaetua 200 euron edestä, 25 prosentin lounasedun, noin 100–150 euron merkkipäivälahjan 50- ja 60-vuotispäivinä, 300 euron arvoisen eläkelahjan sekä työnantajan tarjoamat kahvit tai teet työaikana. Myös hyvinvointialueen työntekijöiden työhyvinvointitoimintaa tuetaan. Hyvinvointialueiden välillä on selvitysten mukaan eroja suunnitelluissa henkilöstöeduissa.  

Etujen kokonaiskustannuslaskelmat ovat noin 18,5 miljoonaa vuodessa. Palautusesitystä oli perusteltu muun muassa etujen korkeilla kustannuksilla. Sekä Jouni Sirén että henkilöstöjaoston jäsen Anne Nyman kuitenkin ovat kommentoineet, että esimerkiksi lounasetulaskelmat ovat osittain jopa harhaanjohtavat, sillä todellisuudessa kaikki etuun oikeutetut eivät sitä käytä.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *