Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

28.10.2022 klo 09:30

Pirkanmaan vasemmisto nimesi kuusi eduskuntavaaliehdokasta lisää

Ensi kevään eduskuntavaalit Pirkanmaalla ovat jännät. Viime vaaleissa vasemmistoliiton toisesta kansanedustajan paikasta uupui vain 1570 ääntä. Pirkanmaan vasemmistoliitto on nyt nimennyt 14 kansanedustajaehdokasta. Viisi lisää nimetään helmikuuhun mennessä. (Grafiikka: Cai Melakoski)

Vasemmistoliiton Pirkanmaan piirihallitus nimesi torstaina kuusi uutta ehdokasta ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin. Ehdokkaiksi nimettiin Satu Kosola Lempäästä, Katja Kotalampi Virroilta, Lauri Lindén Tampereelta, Mirka Löf Hämeenkyröstä, Leena Saarela Sastamalasta ja Liban Sheikh Tampereelta. 

Ensi kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa ovat Lauri Lindén ja Mirka Löf. Lauri Lindénille kevään vaalit ovat myös ensimmäiset isot vaalit. 

– On kieltämättä jännää lähteä tekemään elämäni ensimmäisiä isoja vaaleja suoraan eduskuntavaaleissa. Mutta ei tässä sivustaseuraajaksi tultu, lähdetään tekemään vasemmistolle vaalivoittoa. 

Lauri Lindén muistuttaa nykyisestä poliittisesta keskustelussa, jossa oikeisto pohjustaa massiivisia leikkauslistoja seuraavalle hallituskaudelle. Hän muistuttaa, että ilman vasemmistoa nykyisenkin hallituksen politiikka olisi näyttänyt hyvin erilaiselta.

– Tarve meidän inhimilliselle ja tasa-arvoiselle vaihtoehdolle on kenties suurempi kuin koskaan, tiivistää Lauri Lindén.

Satu Kosola on samoilla linjoilla. Vasemmistoliittoa tarvitaan ennen muuta pienituloisten ihmisten puolustajaksi. Hän muistuttaa myös äänestämisen tärkeydestä

– Ajattelen, että nyt jos koskaan meidän vasemmistolaisten täytyy tuoda julki sitä, miksi on tärkeää äänestää vasemmistoa: pienituloisten tilanne, tasa-arvoiset ja yhdenvertaiset palvelut sekä hyvinvointivaltion puolustaminen ennen kaikkea, toteaa Satu Kosola. 

Yksinhuoltajankin on voitava olla yhteiskunnallisesti aktiivi

Mirka Löfille on tärkeätä osoittaa, että myös työssäkäyvä yksinhuoltaja voi olla tiiviisti mukana politiikassa. Lapsiperheiden vanhempia tarvitaan mukaan politiikkaan, vaikka se onkin käytännön syistä vaikeampaa kuin monille muille. 

– Mielestäni lapsiperheiden vanhemmat, yksinhuoltajat ja matalapalkka-aloilla työskentelevät ovat aliedustettuina valtakunnan politiikassa. Olen ehdolla, sillä haluan tuoda näkyvyyttä omalle viiteryhmälleni näissä vaaleissa, toteaa MIrka Löf.. 

Vasemmistoliitto on nyt nimennyt yhteensä 14 ehdokasta Pirkanmaalle. Valtioneuvosto päättää vaalipiirien kansanedustajien määrästä marraskuussa väestötietojen perusteella. Vaalipiirissä yhdellä listalla voi olla enintään niin monta ehdokasta kuin vaalipiiristä kansanedustajia valitaan. Pirkanmaan vaalipiirissä edellisissä eduskuntavaaleissa kansanedustajia valittiin 19. Kevään 2023 eduskuntavaaleissa Pirkanmaan kansanedustajien määrä pysynee muuttumattomana, joten Pirkanmaan vasemmistoliitto voinee nimetä vielä viisi ehdokasta. Ehdokasasettelu päättyy helmikuussa. Pirkanmaan vasemmistoliitto nimeää lisää ehdokkaita ennen vuoden vaihdetta.

– Pirkanmaan vasemmiston ehdokaslista alkaa hahmottumaan ja tällä listalla on mahdollista saada kaksi kansanedustajan paikkaa huhtikuun vaaleissa, kommentoi vasemmistoliiton Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Veera Kiretti

|||

Lisäys 30.1.2023:

Pirkanmaan vasemmisto on 26.1. julkistanut täyden 20 ehdokkaan listan
Pirkanmaan vasemmisto nimesi kolme uutta ehdokasta – eduskuntavaalien ehdokaslista on nyt täysi

Pirkanmaan vasemmistoliiton ehdokkaat ovat eri puolilta Pirkanmaan vaalipiiriä.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *