Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

21.11.2022 klo 12:11

Pirkanmaan vasemmisto nimesi kolme uutta kansanedustajaehdokasta

Pirkanmaan vasemmisto on nimennyt ensi kevään eduskuntavaaleihin 17 ehdokasta. Loput kolme ehdokasta nimetään helmikuuhun mennessä. (Grafiikka: Cai Melakoski)

Pirkanmaan vasemmistoliitto on nimennyt ensi kevään eduskuntavaaleihin kolme uutta ehdokasta, Katariina Aakuksen, Teija Hautasen ja Selmi Holopaisen.

Katariina Aakus on 26-vuotias vammaisaktivisti. Hän kertoo lähtevänsä kampanjoimaan vaaleihin avoimin mieli sekä oppimaan uutta itsestä ja muista. Ehdokkuus on ennen muuta osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun. 

– Haluan edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa, vammaisten ihmisten-, luonnon- sekä muunlajisten eläinten aseman parantamista sekä tervettä keskustelukulttuuria suomalaisessa yhteiskunnassa. Veganismi ja intersektionaalinen feminismi ovat myös lähellä sydäntäni, kuvaa Katariina Aakus teemoja, joita hän ainakin nostaa keskusteluun vaalikampanjassaan.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Teija Hautanen on 51-vuotias sosiaalityöntekijä ja tutkija. Hän kertoo lähtevänsä ehdolle, jotta seuraava hallitus ei olisi kokoomusjohtoinen oikeistohallitus.

– Taustani on sosiaalipolitiikassa ja -työssä. Niistä oppineena olen vankasti  pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja sosiaalisten investointien kannattaja. Kaikki mukaan ja kaikkien potentiaalit kukoistamaan -periaatteet toteutuvat, kun ihmiset saavat tarvittaessa ja ajoissa tukea eri elämänvaiheissa ja kouluttautuminen on aidosti yhteinen mahdollisuus, kuvailee Teija Hautanen aiheita, joita hän nostaa kampanjan aikana esille.

Selmi Holopainen on 23-vuotias valtiotieteiden kandidaatti, maisteriopiskelija ja Vasemmisto-opiskelijoiden (Vasop) puheenjohtaja. Hän haluaa antaa äänen nuorille ja opiskelijoille.  Kampanjointi muiden nuorten ehdokkaiden kanssa innostaa. Kampanjoinnissaan hän tahtoo luoda toivoa paremmasta huomisesta sekä antaa vaihtoehdon lyhytnäköiselle oikeistolaiselle politiikalle.

Tärkeimmät vaaliteemani ovat moderni koulutuspolitiikka, kunnianhimoinen ilmasto- ja luontopolitiikka Suomessa ja maailmalla sekä feministinen sosiaaliturvapolitiikka, johon kuuluu perustulo, toteaa Selmi Holopainen-

Selmi Holopainen lisää tärkeisiin teemoihin kuuluvan myös sosiaaliturvapolitiikan rahoituksen uudistamisen, joka tulee tehdä korjaamalla suomalaista verotusjärjestelmää.

Hyvinvointi syntyy näistä kolmesta – yhdenvertaiset kouluttautumismahdollisuudet, turvattu toimeentulo ja ympäristöstämme huolehtiva politiikka, tiivistää Selmi Holopainen.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *