Artikkeli: Akaa, Hämeenkyrö, Lempäälä, Nokia, Pälkäne, Pirkanmaa, Tampere, Valkeakoski, Vasemmisto, Ylöjärvi

21.11.2022 klo 08:48

Vasemmistoehdokkaat ennätystulokseen seurakuntavaaleissa Pirkanmaalla

Tampereen Tuomiokirkko
Tampereen Tuomiokirkkoseurakuntaan saatiin vasemmistoliittolaista näkemystä. (Kuva: Cai Melakoski)

Vasemmistoliittolaisten seurakuntavaltuutettujen määrä nousi yhdestä kahdeksaan Pirkanmaalla eilen päättyneissä seurakuntavaaleissa. Vasemmistokristityillä oli 24 ehdokasta kymmenessä seurakunnassa eilen päättyneissä seurakuntavaaleissa. Seurakuntien valtuustoihin ja neuvostoihin valittiin vasemmistoehdokasta viidessä Pirkanmaan kunnassa.

Akaan seurakunnan Ilon kirkko -ehdokaslistan vasemmistoliittolaisista ehdokkaista kirkkovaltuustoon valittiin 24 ääntä saanut eläkeläinen Jorma Kivi sekä sairaanhoitaja (AMK), terveydentutkimuksen jatko-opiskelija Wanda Franssila ja koulunkäynnin ohjaaja Janina Tuominen, kummallakin 22 ääntä.

Hämeenkyrön seurakunnan Vasemmistoliitto ehdokaslistalta kirkkovaltuustoon valittiin 27 äänen voimin fysioterapeutti Hanni (Hannamaija) Oinonen.

Lempäälän seurakunnan Lempäälän Demarit ja Vasemmistoliitto valitsijayhdistyksen vasemmistoliittolaiset ehdokkaista kirkkovaltuustoon valittiin 35 ääntä saanut suunnitteluavustaja Hannele Lehikoinen.

Nokian seurakunnan Meidän kirkko -valitsijayhdistyksen vasemmistoehdokkaista valtuustoon valittiin 29 ääntä saanut järjestökoordinaattori, pappi Katja Pääkkönen. Toinenkin paikka oli lähellä, valitsijayhdistyksen ensimmäisen varavaltuutetun paikan sai insinööri Marko Honkanen.

Tampereella käytiin kahdet seurakuntavaalit, kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston vaalit. Vasemmistoliitolla oli kuusi ehdokasta Tuomiokirkkoseurakunnassa ja kolme ehdokasta Messukylän seurakunnassa. Vasemmistoliitto sai ensimmäisen paikkansa seurakunnan luottamuselimeen Tampereella, kun sairaanhoitaja Mari Minkkinen valittiin Tuöomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvostoon 147 äänellä ja seurakuntaneuvostoon 136 äänen voimin.

Ylöjärven seurakunnan Kirkon Demarit ehdokaslistan ainoa vasemmistoliittolainen ehdokas,
pääluottamusmies, kokki Johanna Talasmäki sai 29 ääntä ja valittiin kirkkovaltuustoon.

Vasemmistoliittolaisia ehdokkaita oli myös Kangasalla, Pälkäneellä ja Valkeakoskella (Sääksmäen seurakunta), mutta äänet eivät vielä tällä kertaa riittäneet valintaan.

Lähimmäksi valtuustopaikkaa vasemmistolaisista ehdokkaista ylsi Pälkäneen seurakuntalaisten valitsijayhdistyksen ensimmäiseksi varavaltuutetuksi valittu teologian opiskelija Onni Sydänlähde

Lähellä valintaa oli myös Sääksmäen seurakunnan Kristillinen työväki -valitsijayhdistyksen toiselle varasijalle yltänyt kiinteistönhoitaja Kai Muukkonen.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Kommentteja: 1

  1. Täsmennän, että Mari Minkkinen valittiin Tampereen seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon ja Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *