Artikkeli: Kulttuuri, Vasemmisto

25.8.2023 klo 12:18

Kuppila kurjistamispolitiikkaa vastaan

Minna Minkkinen päätti käynnistää yhteiskunnalliseen keskusteluun tilan tarjoavan kansankuppilan vastavoimaksi hallituksen kurjistamispolitiikalle. Perheystävällisiin tilaisuuksiin ovat myös lapset tervetulleita. (Kuva: Anna Weckström)

Yhteiskunnalliseen keskusteluun kannustava, vasemmistoliiton jäsenille suunnattu kansankuppila aloittaa syksyllä. Kuppilaa ideoinut Minna Minkkinen haluaa tarjota ihmisille mahdollisuuden kohdata ja tehdä jotain konkreettista, jolla reagoida poliittisen tilanteen ja hallituksen kurjistamispolitiikan aiheuttamaan lamaantumisen tunteeseen.

Minkkinen kertoo idean olevan lähtöisin jo yli kymmenen vuoden takaa, jolloin hän oli 2011 eduskuntavaalien aikaan pyörittämässä kansankuppilaa. Nyt kuppilan tarkoituksena on tuoda yhteen uusia ja jo kauan toiminnassa olleita vasemmistoliiton jäseniä ja keskustella ajankohtaisista poliittisista aiheista sekä arvoista. 

Minkkinen korostaa, että on tärkeää järjestää toimintaa, joka ei uuvuta vapaaehtoisia, vaan johon pystytään sitoutumaan.

– On kiva uusien jäsenten kanssa järjestää uusia ja elvyttää vanhoja juttuja. Sellaista toimintaa tehdään, johon ihmiset haluavat, jaksavat ja pystyvät sitoutumaan, Minkkinen kommentoi.

Tarjoiluna kansankuppilassa on esimerkiksi vegaanisia vohveleita vegaanisilla täytteillä. (Kuva: Minna Minkkinen)

Kuppilan suunnitteluun kokoontuneet nostavat esiin, että hyödyllistä on päästä keskustelemaan ajatuksistaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Järjestämällä tilaisuuksia, joissa asioita ja tunteita pääsee purkamaan, voidaan vahvistaa ja luoda toivoa. 

Suunnitelmissa on järjestää kuppilailtoja tarkemmin rajattujen aiheiden, kuten esimerkiksi turkistarhauskysymyksen ja arvokeskustelun ympärille. Tilaisuuksiin pyydetään puhujia, kuten kansanedustajia, mutta kaikki osallistujat ovat tervetulleita ottamaan osaa keskusteluun, kysymään ja myös kyseenalaistamaan.

Kuppila järjestetään ainakin joka toinen kuukausi yhteistoimisto Ylävitosessa, mutta mikäli innokkaita vapaaehtoisia löytyy, on tiheämpi tahti ja sijainnin laajentaminen mahdollista. Kuppiloita on suunnitteilla syksyn aikana ainakin lokakuulle ja marraskuulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *