Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

22.8.2023 klo 08:00

Vasemmiston varavaltuutettu vaihtuu Tampereella

Sohvi Sirkesalon ja Aatu Korhosen kasvokuvat
Sohvi Sirkesalo nimitetään vasemmistoliiton varavaltuutetuksi Tampereella paikkakunnalta poismuuttavan Aatu Korhosen tilalle. (Kuva: Anna Weckström)

Vasemmistoliiton tamperelainen Aatu Korhonen on pyytänyt eroa varavaltuutetun tehtävästä paikkakunnalta muuton vuoksi. Korhosen tilalle varavaltuutetuksi nousee Sohvi Sirkesalo.

Aatu Korhonen pitää varavaltuutetun tehtävää opettavaisena ja hyvänä näköalapaikkana kuntapolitiikan syövereihin. 

– Olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin ja oppinut paljon uutta. Vaikka minulla ei ollutkaan lautakuntapaikkaa tai muuta vastaavaa tehtävää, koin pystyväni vaikuttamaan minulle tärkeisiin asioihin aina, kun siihen oli paikka. 

Sohvi Sirkesalo odottaa varavaltuutetun tehtävää innokkaana ja uteliaana. Hän toivoo, että pystyy lunastamaan äänestäjiensä odotukset.

On mielenkiintoista päästä seuraamaan valtuuston toimintaa ja päätöksentekoa ja olla mukana Tampereen Vasemmiston aktiivisen ja hyvän valtuustoryhmän toiminnassa, toteaa Sohvi Sirkesalo. 

Meteliä hyvinvoinnin, viihtyisyyden ja yhteisöllisyyden puolesta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan on tällä viikolla käsittelyyn tulossa Ulla-Leena Alpin ja 28 muun valtuutetun aloite digitaalisen syrjäytymisen ehkäisemisestä. Se on aihe, josta syntyi vaalikampanjoinnin aikana keskustelua kahviteltoilla iäkkäiden äänestäjien kanssa, esimerkittää Sohvi Sirkesalo aiheita, joissa vasemmistoliitto on vienyt kaupunkilaisten huolia ratkaistaviksi. 

Sohvi Sirkesalo korostaa kulttuurin ja taiteen merkityksestä jokaisen kaupunkilaisen hyvinvoinnille, viihtyvyydelle ja yhteisöllisyydelle. Niiden puolesta pitää väsymättä pitää meteliä. 

Ilokseni näissä asioissa on tapahtunut edistystä muun muassa viime vuosien kulttuuritilojen kehittämisessä. Itse pormestarikin lupaa Vapaalla -lehden pääkirjoituksessa, että ”elämysten kaupungissa on kulttuurin vuoro”, toteaa Sirkesalo.

Kulttuurin ohella Sohvi Sirkesalo nostaa esiin varhaiskasvatuksen ja koulutuksen. Hän muistuttaa niiden olevan toinen, huolehtimista vaativa alue, jossa tehtävällä työllä voidaan vähentää eriarvoistumista.

Hyvinvointialueen luottamustehtäviin tulossa myös muutoksia

Jyväskylään muuttava Aatu Korhonen ei suinkaan jätä politiikkaa taakseen. Hän toteaa politiikan kulkevan aina mukana, vaikka maisemat vaihtuvat. 

Kunnallisiin luottamustehtäviin hakeutumista pohtiville Korhonen antaa neuvoksi kysymisen rohkeuden.

– Olkaa rohkeita ja kysykää paljon niitä tyhmiltäkin tuntuvia kysymyksiä kokeneemmilta. Osallistukaa, selvittäkää ja ottakaa kantaa. Politiikassa on vain harvoin pikavoittoja, hän tiivistää.

Korhonen on toiminut myös Pirkanmaan hyvinvointialueen vara-aluevaltuutettuna. Myös tästä tehtävästä hän eroaa. Varavaltuutetuksi nousee Teija Hautanen. Korhonen on toiminut myös aluehallituksen henkilöstöjaoston varajäsenenä, vähän palveluja käyttävien valiokunnan varsinainen jäsen ja yhteistoimintaelimen varajäsenenä. Myös näihin tehtäviin ollaan valitsemassa uusia henkilöitä.

– Haluan kiittää kaikkia minua tukeneita ja äänestäneitä ihmisiä. Meillä on Tampereella upeita ihmisiä tekemässä vasemmistolaista politiikkaa. Jokainen tuen osoitus minulle on auttanut koko vasemmistoa menestymään Tampereella ja Pirkanmaalla. Ja sen eteen on ollut mahtava tehdä töitä. Iso kiitos kaikille, lähettää Aatu Korhonen terveisiä kaikille vasemmiston kannattajille ja tukijoille.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *