Artikkeli: Suomi

10.10.2023 klo 11:38

Korkeakouluväki siirtyi kaduille, toisen asteen opiskelijat jatkavat kouluvaltauksia

Action Day- mielenosoitukseen saapui myös lukiovaltaustaan jatkavia Tampereen yhteiskoulun lukion oppilaita. (Kuva: Saana Heinänen)

Tampereen korkeakouluyhteisön 5. lokakuuta järjestetty Action Day -marssi keräsi eri arvioiden mukaan noin 250–300 mielenosoittajaa vaatimaan hallitusta alas. Mielenosoituksessa näkyvissä kylteissä ja opiskelijoiden puheissa toistui viesti siitä, että yliopiston päärakennuksen valtauksen loppuminen ei tarkoita protestin loppumista. Opiskelijoiden toteuttama hautakynttiläperformanssi Kelan Tampereen toimiston ovella antoi osaltaan viitettä siitä, että kannanottoja toteutetaan yliopistokampuksen ulkopuolella.

Ympäri Suomen laajentuneen opiskelijoiden protestirintaman edelläkävijänä toiminut Helsingin yliopisto päätti myös kampusvaltauksensa 6. lokakuuta.

– Hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustava, koko Suomen laajuinen liike jatkaa yhä näkyvämpänä ja äänekkäämpänä. Vaikka valtaus tässä muodossaan päättyy, yliopisto on meidän, viestittiin Helsingin yliopiston valtaajien tiedotuskanavana toimivalta Instagram-tililtä.

Tampereen yhteiskoulun lukion ja Tammerkosken lukion valtaukset jatkuvat yhä. Tampereen seudun ammattiopiston, eli Tredun, Sammonkadun toimipiste aiotaan oppilaitoksen oppilaiden mukaan vallata tällä viikolla.

Action Day -video. Kuvaus ja editointi: Saana Heinänen.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *