Artikkeli: Uutiset 2013–2018

3.12.2014 klo 18:14

Kontula: Ydinvoima toivottoman vanhanaikaista

Kansanedustaja Anna Kontula puhui Pirkanmaan vasemmistoliiton piirikokouksessa verotuksesta, ydinvoimasta ja muista ajankohtaisista aiheista.
Kansanedustaja Anna Kontula puhui Pirkanmaan vasemmistoliiton piirikokouksessa verotuksesta, ydinvoimasta ja muista ajankohtaisista aiheista. (Kuva: Cai Melakoski)

– Vasemmistoliitto ei kannata ydinvoimaa, koska se on kallista, vaarallista ja vanhanaikaista, sanoi kansanedustaja Anna Kontula puhuessaan lauantaina vasemmistoliiton Pirkanmaan piirikokouksessa ja tämänpäiväisessä ryhmäpuheenvuorossaan eduskunnassa.

– On selvää, että Suomen energiapolitiikan pitää joustaa teknologisten, tuotannollisten, ekologisten ja elämäntavallisten muutosten myötä. Ydinvoima ei jousta. Kun päätös kerran on tehty, tulee ydinvoimasta ehto, johon muun yhteiskunnan on mukauduttava.

– Olisi hölmöä naulata sähkön tuotanto ydinvoimaan tilanteessa, jossa energiateknologiat – niin tuotanto kuin kulutuskin – ovat valtavassa murroksessa. Ydinvoiman osuus maailman sähköstä on laskenut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli kolmanneksen. Samaan aikaan uusiutuvan energian kasvukäyrät nousevat jyrkästi, jopa keskellä talouskriisiä. Läntisissä teollisuusmaissa ydinvoimarakentamisen kultakausi päättyi jo aikoja sitten, mutta nyt jo Kiinakin tuottaa tuulivoimalla enemmän sähköä kuin ydinvoimalla, jatkoi Kontula.

Anna Kontula puhui tänään eduskunnan täysistunnossa joka käsitteli valtioneuvoston periaatepäätöstä Fennovoima Oy:n hakemukseen uuden ydinvoimalaitoksen ja voimalaitoksen toimintaan samalla laitospaikalla tarvittavien ydinlaitoksien rakentamisesta.

Lue Anna Kontulan puhe eduskunnassa kokonaan (Anna Kontulan blogi 3.12.2014)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *