Artikkeli: Uutiset 2013–2018

28.9.2014 klo 17:50

Morkun oikeudenkäynti maanantaina

Teksti: CAI MELAKOSKI
Yksitoista Rautatieläisten seuraintalo Morkun valtauksen aikaan Morkussa olleista sadoista henkilöistä vastaa huomenna maanantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteisiin mm. hallinnan loukkaukseen ja Senaatti-kiinteistöjen vaatimuksiin noin 30 000 euron vahingonkorvauksista. Syytettyjen mukaan Senaatti-kiinteistöt aiheuttivat vahingot omalla toiminnallaan.

Neljä vuotta tyhjänä ränsistynyt talo vallattiin viime joulukuussa ja uudelleen tammikuussa. Talossa järjestettiin taidenäyttelyitä, pajoja ja konsertteja.

– Valtaajat pyrkivät luomaan vaihtoehdon kaupallistuneelle kaupunkikultturille, ja talo toimi tilana, johon kaikki olivat tervetulleita luomaan, toimimaan ja harrastamaan, todetaan valtaajien julkaisemassa oikeudenkäyntiä koskevassa tiedotteessa.

– Syytteen mukaan syytetyt ovat ”yhdessä ja yksissä tuumin” korvausvelvollisia, vaikka kiinniotettujen joukko on sattumanvaraisesti valikoitunut otos kaikista niistä sadoista ihmisistä, jotka talolla vierailivat valtausten aikana. Kaunista rakennusta kävi ihailemassa suuri joukko eri ikäisiä ihmisiä taaperoista vanhemman polven edustajiin, jotka muistelivat lämmöllä talon historiaa aina 1950-luvulle asti. Valtaajien tapaan moni kävijä toivoi rakennuksen suojelemista ja sen palauttamista ihmisten käyttöön, jatkaa valtaajien tiedote.

Oikeudenkäynnin jälkeen maanantaina klo 17 eteenpäin järjestetään keskustelutilaisuus aiheesta Keltaisessa talossa (Yellow House, Vellamonkatu 1). Oikeudenkäynti on julkinen ja se alkaa maanantaina 29.9. klo 9.00 Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Lue lisää:
Squat Morkku Facebookissa

Morkun valtaus Vasen Kaistassa:
Tyhjät tilat käyttöön 24.1.2014
Morkku vallattiin uudelleen 17.1.2014
Morkun valtaus jatkuu 18.1.2014

Morkku tyhjennettiin 20.12.2013
Morkku on auki jälleen 18.12.2013
Poliisit eivät poista valtaajia 18.12.2013
Morkku on vallattu 14.12.2013

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *