Artikkeli: Uutiset 2013–2018

30.5.2016 klo 11:54

Varapuheenjohtajaehdokas Veronika Honkasalo

Veronika Honkasalo käynnistää kirjoitussarjamme joka esittelee vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaat. (Kuva on omakuva Reposaaren tuulipuistosta ja liittyy kirjoitukseen jossa Honkasalo puhuu tuulivoiman puolesta.)
Veronika Honkasalo käynnistää kirjoitussarjamme joka esittelee vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaat. (Kuva on omakuva Reposaaren tuulipuistosta ja liittyy kirjoitukseen jossa Honkasalo puhuu tuulivoiman puolesta.)

 

CAI MELAKOSKI   
Tutkija ja vasemmistoliiton Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Veronika Honkasalo on yksi viidestä ehdokkaasta vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi. Vasen Kaista esittelee kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat ennen puoluekokousta, joka alkaa  kymmenes kesäkuuta Oulussa. Muut ehdokkaat ovat Juho Kautto, Kauko Niemi, Hanna Sarkkinen ja Matti Semi. Vasemmistoliitolle valitaan kolme varapuheenjohtajaa.

Puheenjohtajaehdokkaiden esittelytilaisuudessa Tampereella yhtenä keskustelun aiheena oli varapuheenjohtajien tehtävät ja paikka vasemmistoliitossa. Kaikki ehdokkaat toivoivat, että varapuheenjohtajien rooli ja näkyvyys puolueen toiminnassa vahvistuisi. Varapuheenjohtajat voisivat toimia omilla vahvuusalueillaan puolueen mediakasvoina ja vastata toimittajien kysymyksiin.

Vasen Kaista pyysi varapuheenjohtajaehdokkailta kaksi esimerkkiä aiheista, joissa he voisivat toimia puolueen edustajina mediassa.

‒ Olen ehdottomasti sitä mieltä, että varapuheenjohtajien potentiaalia pitäisi hyödyntää nykyistä enemmän sekä puheenjohtajan tukena että työtaakan jakamisen näkökulmasta, sanoo Veronika Honkasalo.

‒ Helsingin vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtajana olen tottunut kommentoimaan isompia ja pienempiä kuntapoliittisia kysymyksiä laidasta laitaan.

(Kuvateksti Lähitiedon kuvaan: Viihdyn parhaiten kun saan puhua politiikkaa ihan tavallisten ihmisten kanssa, kommentoi Veronika Honkasalo lehtileikettä Lähitieto-lehden jutusta.
Viihdyn parhaiten kun saan puhua politiikkaa ihan tavallisten ihmisten kanssa, kommentoi Veronika Honkasalo lehtileikettä Lähitieto-lehden jutusta.

‒ Puheenjohtajakautena myös vasemmistoliiton näkyvyys Helsingin kuntapolitiikassa on parantunut, kun olemme ryhmässä tietoisesti panostaneet viestintään. Olen satsannut puheenjohtajana hyviin mediasuhteisiin ja näkyvyyteen myös sosiaalisessa mediassa, Honkasalo kertoo.

‒ Lisäksi etunani on kaksikielisyys, ja annan lausuntoja lähes viikoittain myös ruotsinkieliselle medialle. Itse asiassa olen saanut kokemusta mediasta jo siinä vaiheessa kun lähdin kymmenen vuotta sitten eri kansalaisjärjestöihin vapaaehtoiseksi.

‒ Naisasialiitto Unionin puheenjohtajana ollessani kommentoin erityisesti tasa-arvokysymyksiä tiuhaan. Olen ollut ennen tutkijanuraani töissä myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalissa.

Vuonna 2004 päätin kuitenkin, että tutkimuksen tekeminen on juttuni, ja sillä tiellä olen edelleen. Nuorisotutkimusseuran etuna on, että käsittelemme laajasti lapsiin ja nuoriin liittyviä aiheita, ja tutkimus on usein kantaaottavaa ja soveltavaa.

‒ Kokemukseni mediasuhteista ovat siis laaja-alaiset, mutta erityisen mielelläni kommentoin asioita, jotka ovat lähellä omaa asiantuntijuuttani nuorisotutkijana. Nämä liittyvät laajasti yhteiskuntapolitiikkaan, lasten ja nuorten elinolosuhteisiin, maahanmuuttoon, kotoutumiseen, yhdenvertaisuuteen, sekä varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja sosiaali- ja terveyspolitiikkaan, listaa Honkasalo.

 

Veronika Honkasalo

Kuvaaja: Sami Perttilä
Kuvaaja: Sami Perttilä

        

  • 40-vuotias
  • Valtiotieteen tohtori
  • Nuorisotutkimusseuran tutkija
  • Helsingin kaupunginvaltuutettu ja vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja

 

‒ Rakkaimpia harrastuksiani ovat lukeminen ja maastokävelyt pian vuoden vanhan koiran kanssa. Kun vapaa-aikaa on, kuluu siitä suurin osa kuitenkin lasten kanssa puuhailuun. Yhteinen lempiajanvietteemme ovat lautapelit ja Tove Janssonin novellit.

 

Veronika Honkasalon kotisivut
Veronika Honkasalon Facebook-sivu
Veronika Honkasalo Twitterissä

 

 

|||

Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt Vasen Kaistassa:

Veronika Honkasalo (30.5.2016)

Juho Kautto (31.5.2016)

Kauko Niemi (1.6.2016)

Hanna Sarkkinen (2.6.2016)

Matti Semi (3.6.2016)

Erno Välimäki (6.6.2016)

Vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaiden esittelyt Vasen Kaistassa:

Risto Kalliorinne (11.4.2016)

Joonas Leppänen (12.4.2016)

Niko Peltokangas (13.4.2016)

Irma Taavela (14.4.2016)

Sinikka Torkkola (15.4.2016)

 

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaiden haastattelut Vasen Kaistassa:

Li Andersson (18.5.2016)

Jari Myllykoski (19.5.2016)

Anna-Kaisa Pekonen (20.5.2016)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *