Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

1.6.2016 klo 11:39

Varapuheenjohtajaehdokas Kauko Niemi

 

Kauko Niemi on tänään vuorossa tämänviikkoisessa juttusarjassamme, jossa esittelemme vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaat. (Kuvaaja: Antti Yrjönen)
Kauko Niemi on tänään vuorossa tämänviikkoisessa juttusarjassamme, jossa esittelemme vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaat. (Kuvaaja: Antti Yrjönen)

 

CAI MELAKOSKI   
Myyntiesimies-puuseppä, Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja Kauko Niemi Kokkolasta on yksi viidestä ehdokkaasta vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi. Vasen Kaista esittelee kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat ennen puoluekokousta, joka alkaa  kymmenes kesäkuuta Oulussa. Muut ehdokkaat ovat Veronika Honkasalo, Juho Kautto, Hanna Sarkkinen ja Matti Semi. Vasemmistoliitolle valitaan kolme varapuheenjohtajaa.

Puheenjohtajaehdokkaiden esittelytilaisuudessa Tampereella yhtenä keskustelun aiheena oli varapuheenjohtajien tehtävät ja paikka vasemmistoliitossa. Kaikki ehdokkaat toivoivat, että varapuheenjohtajien rooli ja näkyvyys puolueen toiminnassa vahvistuisi. Varapuheenjohtajat voisivat toimia omilla vahvuusalueillaan puolueen mediakasvoina ja vastata toimittajien kysymyksiin.

Vasen Kaista pyysi varapuheenjohtajaehdokkailta kaksi esimerkkiä aiheista, joissa he voisivat toimia puolueen edustajina mediassa.

‒ Yksi puolueen suurimmista ongelmista on ollut pitkään sen näkymättömyys eri osissa maata. Varsinkin ne alueet, joissa ei ole omaa kansanedustajaa tai mitään muutakaan yhteyttä puoluejohtoon, ovat jääneet paitsioon. Pelkkä kommentointi eri asioihin ei riitä, vaan on jaettava vastuuta myös alueellisesti niin, että puoluejohtoon valitut huolehtivat omalta osaltaan maakuntien kiertämisestä, asettelee Kauko Niemi asioita tärkeysjärjestykseen.

Vapaaehtoistyö on olennainen osa Kauko Niemen elämää. Kuvassa muurikkalettujen paistoa Honkaharjun toimintakeskuksella. "Sosiaalista yhdessäoloa ja virkistystä ikäihmisille. Vanhukset ja hoitajat mielissään, oli näköjään paistajakin", kommentoi Niemi kuvaa Facebookissa.
Vapaaehtoistyö on olennainen osa Kauko Niemen elämää. Kuvassa muurikkalettujen paistoa Honkaharjun toimintakeskuksella. ”Sosiaalista yhdessäoloa ja virkistystä ikäihmisille. Vanhukset ja hoitajat mielissään, oli näköjään paistajakin”, kommentoi Niemi kuvaa Facebookissa.

‒ Kiertäessään maakuntia puoluejohdon jäsenet vievät eri alueiden ajatuksia ja näkemyksiä eteenpäin ja huolehtivat puoluejohdon ja kentän välisestä vuoropuhelusta. Toritapahtumilla on aivan eri merkitys, kun joku puoluejohdosta on paikalla keskustelemassa paikallisten ihmisten kanssa ja antaa myös lausuntoja alueen tiedotusvälineille.
span style=”font-weight: 400;”>‒ Olen vaikuttanut pitkään kunnallispolitiikassa, tämä luo pohjaa ja näkökulmaa kannanottoihin. Pienen kunnan valtuuston jäsenyys vuoden 1988 kunnallisvaaleista asti on ollut eräänlainen elämän korkeakoulu politiikkaan.
‒ Puoluevaltuustokaudet ja Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtajuus ovat antaneet hyvää jatkumoa poliittiselle tekemiselle kunnallis- ja puoluepolitiikassa. Näkemykset on avartuneet ja paljon on asioita eteenpäin viety.
‒ Työhistoriani puuseppänä ja pääluottamusmiehenä antoi eväitä kunnallispolitiikkaan ja opetti neuvottelutaitoja, joista on edelleenkin hyötyä. Samoin oma taustani kansandemokraattisen pienviljelijäperheen kasvattina on antanut perspektiiviä puhuttaessa vähempiosaisista ihmisistä. Siinä oppi ymmärtämään työn merkityksen ja sen, että kysyntä luo työtä ja ellei ole työtä, ei ole myöskään kysyntää.

 

Kauko Niemi

  • 51-vuotias
  • Myyntiesimies-puuseppä Kokkolasta.
  • Kunnallispoliitikko, pääluottamusmies.
  • Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa kolme kautta, Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja.
  • Työkokemusta puuseppänä 20 vuotta Lestijärvellä ja Vakuutusyhtiö Turvan myyntiesimies kohta yhdeksän vuotta.
  • Ympäristöaktiivi, Lestijärven Ympäristöyhdistyksen perustajajäsen, ensimmäinen puheenjohtaja, nykyisin hallituksen jäsen.

 “Luonto on rakkain harrastukseni. Puhdas luonto ja puhdas vesi ovat tärkeitä elementtejä, joiden puolesta on helppo taistella. Näistäkin asioista on tullut eräskin haastattelu annettua. Luontoon liittyen, metsästys ja kalastusharrastus vie mennessään silloin kun siihen on aikaa. Saalis ei ole enää tärkein juttu, vaan se, että saa nauttia luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Uskon, etten ole ajatusteni kanssa yksin.”

 

Kauko Niemen kotisivu

Kauko Niemi Facebookissa

 |||

 Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt Vasen Kaistassa:

Veronika Honkasalo (30.5.2016)

Juho Kautto (31.5.2016)

Kauko Niemi (1.6.2016)

Hanna Sarkkinen (2.6.2016)

Matti Semi (3.6.2016)

Erno Välimäki (6.6.2016)

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaiden haastattelut Vasen Kaistassa:

Li Andersson (18.5.2016)

Jari Myllykoski (19.5.2016)

Anna-Kaisa Pekonen (20.5.2016)

Vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaiden esittelyt Vasen Kaistassa:

Risto Kalliorinne (11.4.2016)

Joonas Leppänen (12.4.2016)

Niko Peltokangas (13.4.2016)

Irma Taavela (14.4.2016)

Sinikka Torkkola (15.4.2016)

*

Kommentteja: 1

  1. Olisi todella erityisen tärkeää, että Pohjanmaa palautetaan puolueen kartalle. Kaukon valitseminen puheenjohtajaksi olisi yksi hyvä keino, joka palvelisi myös mahdollisuutta palauttaa vasemmistoliittolainen kansanedustaja Pohjanmaalle, jolla sillä sitten on monia myönteisiä vaikutuksia koko puolueelle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *