Artikkeli: Uutiset 2013–2018

24.7.2016 klo 11:21

Rokki ja politiikka soivat Valkeakoskella

Yhdysvaltalainen jazzlaulaja Stacey Kent nousee Paperitorin avalle lauantai-iltana. Kuva: Warner.
Yhdysvaltalainen Stacey Kent laulaa jazzia lauantai-iltana Puu-salissa. Kuva: Warner.

 

Teksti: HEIKKI TOIVAINEN
Tehtaan pilli soi jo 45. kerran. Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella on tunnelmallinen kaupunkifestivaali, jossa yhdistyvät vahvat perinteet, upea musiikkitarjonta ja rento meininki.

Li Andersson, kuva Cai Melakoski
Salakapakassa keskustellaan alkoholista. Lauantaina mukana myös vasemmistoliiton puheenjohtaja LI Andersson. Kuva: Cai Melakoski.

Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon perustukset tärisevät huolestuttavasti, kun  Michael Monroe ja kumppanit aloittavat torstai-iltana ennen puoltayötä kunnon rock-revityksen. Estradille tulee joka päivä huippuartisteja, kuten Paula Vesala, Neljän Suora, yhdysvaltalainen Hayseed Dixie, Miljoonasade, Steve ’n’ Seagulls, Antti Tuisku, Kaija Koo ja Olavi Uusivirta.

Musiikkitapahtuma tarjoaa tänä vuonna yleisölleen hyvin monipuolista ohjelmaa. Mielenkiintoinen on myös uusien laulujen festivaali  Ekakerta, jossa sekä vanhat konkarit että uudet laulaja esittävät uusia lauluja. Konkareista esiintymässä ovat Jaakko Teppo & Kaukolasipartio, Marko Annala, Tapio Liinoja ja Tuija Rantalainen. Ekakertalaisia laulamassa ovat Pete Koski, Pihla Heikintytär, Juhani Valkama, Pekka Murto Duo ja Miisamaria.

Todellisena herkkupalana on tarjolla Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Bändissä on 20 jäsentä ja he sekoittavat jazzin ja hip hopin sopivasti yhteen. Kokoonpanon keulilla loistavat Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama.

Uutta monipuolisesti, politiikkaa unohtamatta

Perjaintai-iltana pääsee laulamaan työväenlauluja Laulattajana Kalle Hyötynen,
Perjaintai-iltana pääsee laulamaan työväenlauluja. Laulattajana Kalle Hyötynen. Kuva: Cai Melakoski.

Työväen musiikkitapahtumassa näkyy vahvasti 1970-luvun laululiike. Harri Saksala ja Eija Ahvo esiintyvät yhtyeensä Punainen Lanka kanssa lauluilla, jotka ovat edelleen ajankohtaisia.

Tapahtumassa 50-vuotistaiteilijajuhlaa viettävä Reino Bäckström tuo paikkakunnalle juhlakonsertin nimeltään Rakastan elämää. Rauhan lauluja ja balladeja.

Lauantaiaamuna starttaa Krokotiili Kwenton -lastenkonsertti ja iltapäivällä on ikäihmisille Sykettä Sydämeen -konsertti. Näyttelijä Ritva Koskensuu esittää omia runojaan Kaj Chydeniuksen sävellyksinä. Alueella on Salakapakka. Sen jos löydät niin olet maaseudun salojen äärellä.

Vasemmistoliiton teltalla kansalaistorilla voi tavata vasemmiston aktiiveja. Perjantai-iltana vasemmistoliitto isännöi SAK-lavalla työväenlaulukaraokea. Laulattajana tamperelainen valtuutettu ja musiikkimies Kalle Hyötynen. Puheenjohtaja Li Andersson osallistuu PAMin alkoholipoliittiseen keskusteluun lauantaina klo 13.

 

Työväen musiikkitapahtuman (28.–31.7.2016) ohjelma

 

Lisää Työväen musiikkitapahtumasta Vasen Kaistalla

Musiikki luo tunnelmaa, ystävyyttä, iloa (27.7.2015)
Ilman laulua ei voi selvitä (27.7.2015)
Ennuste: viileään kesään hetkeksi raju muutos (20.7.2015)
Valkeakoskella hikoiltiin hyvässä seurassa (29.7.2014)

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *