TEKSTI: Cai Melakoski
Tänään nähtiin suora lähetys vasemmiston Työelämäfoorumista Tampereella. Vasemmistoliiton tiedotustilaisuus työn ja perheen yhteensovittamisesta nähtiin vasemmistoliiton Facebook-sivulla.
Lähetys on vain yksi esimerkki vasemmistoliiton aktiivisesta asemoitumisesta internetin ohjelmavirtaan. Syyskuun puolivälissä alkanut Tolkkua työelämään -kampanja on jo tuottanut useita suoria lähetyksiä, animaatioita ja videotallenteita.
Videolähetykset ja -tallenteet verkossa eivät ole täysin uusi asia vasemmistoliiton viestinnässä. Esimerkiksi Anna Kontula julkaisi eduskuntavaalien alla sarjan erinomaisesti toimitettuja videoita, joissa hän käsitteli keskeisiä vaaliteemoja.
Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokoukset on lähetetty suoratoistona jo parin vuoden ajan, kuten vasemmistoliiton kesäinen puoluekokouskin. Kuluvan vuoden maaliskuun puoluevaltuuston kokouksen ja puoluekokouksen voi yhä katsoa alusta loppuun Vasemmistoliiton YouTube kanavalla.
Facebookin ja YouTuben lisäksi vasemmistoliiton videoita löytyy myös Twitteristä. Näistä kaikista löytyy myös kuvia. Jos vasemmistoliiton videot ovat saaneet paljon kiitosta, on ylistäviä lausuntoja kuulunut myös puolueen kuvagalleriasta Instagramissa.
Ylen Areenassa paljon mielenkiintoisia tallenteita
Vaikka Yleisradio saa paljon arvostelua siitä, että vasemmistoliiton edustajia näkee ja kuulee harvakseltaan television ja radion ajankohtaisohjelmissa, löytyy Areenasta aina useita ohjelmia, joissa vasemmistolaisetkin poliitikot pääsevät perustelemaan puolueen näkemyksiä.
Areenan tallenteet ovat nähtävissä ja kuultavissa vain tietyn ajan. Tämän jutun ilmestyessä Areenasta voi vielä katsoa esimerkiksi Li Anderssonin haastattelun Ylen aamu-TV:ssä vasemmistoliiton puheenjohtajaäänestyksen tuloksen selvittyä kesäkuun alussa.
Ajankohtaisia radio-ohjelmia edustaa Anna Kontulan ja Ville Rydmanin keskustelu hallituksen budjetti-esityksestä Politiikkaradio-ohjelmassa.
Kun eduskuntaan tuli vasemmistoenemmistö
Ylen arkistosta on kehkeytynyt Suomen kansan kollektiivinen muisti. Varttuneemmat kansalaiset voivat palauttaa mieliin vaikkapa eduskuntavaalit 50 vuotta sitten. Suomen ensimmäiset televisiovaalit, vasemmistoenemmistöön johtaneet eduskuntavaalit järjestettiin vuonna 1966. Areenassa voi seurata vaikka kamerakierrosta puolueiden vaalivalvojaisiin. Aikojen muuttumista kuvaa esimerkiksi se, että tuolloin vasemmistoliiton edeltäjän, SKDL:n, puoluejohtaja Aarne Saarinen virittelee lähetyksessä leppoisasti piippuaan, ennen kuin antaa kommenttinsa televisiolle.
Areenasta kannattaa hakea ohjelmia myös henkilöiden nimillä. Sieltä löytyy monta unohtumatonta ohjelmaklassikkoa kokonaisuudessaan, kuten kirjailijan ja jazz-muusikon, psykiatrin, kansalaistoiminta-aktivisti Claes Anderssonin haastattelu ohjelmasarjassa Itse asiasta kuultuna.
|||
Päivitys juttuun:
Suoraa lähetystä työelämäfoorumista koskevat tiedot on korjattu tiedotustilaisuuden jälkeen kello 10.50
|||
Katso lisää:
Vasemmistoliiton videot Facebookissa
Vasemmistoliiton YouTube-kanava
Vasemmistoliiton Twitter-profiilin mediasivu
Vasemmistoliiton kuvagalleria Instagramissa
Vasemmistoliiton Tolkkua työelämään -kampanja
Yle Areenan ja Ylen arkiston ohjelmat, joihin kirjoituksessa viitataan:
Li Andersson Aamu-TV:n haastattelussa 7.6.2016
Politiikkaradio: Keneltä valtio ottaa – kenelle antaa?
Vaalit 1966: Vasemmisto nousi valtaan
Itse asiassa kuultuna: Claes Andersson
Esimerkki vasemmistoliiton poliittisita animaatioista:
(Voit käynnistää animaation sen keskellä olevasta painikkeesta)
*