Artikkeli: Uutiset 2013–2018

15.10.2016 klo 09:10

Vasemmiston asiaa suorana ja tallenteina monelta kanavalta

Vasemmistoliiton Facebook-sivulta voi seurata suoratoistolähetyksiä painamalla vasemmasta reunasta löytyvää Livestream-painiketta. Lähetykset tallennetaan sivun videokansioon, josta löytyy myös muita tallenteita, myös ajankohtaisia animaatioita. Yllä kuvakaappaus vasemmistoliiton Facbook-videokansion ajankohtaisesta tarjonnasta.
Vasemmistoliiton Facebook-sivulta voi seurata myös suoratoistolähetyksiä  Lähetykset tallennetaan sivun videokansioon, josta löytyy myös muita tallenteita, myös ajankohtaisia animaatioita. Yllä kuvakaappaus vasemmistoliiton Facebook-videokansion ajankohtaisesta tarjonnasta.

 

TEKSTI: Cai Melakoski   
Tänään nähtiin suora lähetys vasemmiston Työelämäfoorumista Tampereella. Vasemmistoliiton tiedotustilaisuus työn ja perheen yhteensovittamisesta nähtiin vasemmistoliiton Facebook-sivulla. 

Lähetys on vain yksi esimerkki vasemmistoliiton aktiivisesta asemoitumisesta internetin ohjelmavirtaan. Syyskuun puolivälissä alkanut Tolkkua työelämään -kampanja on jo tuottanut useita suoria lähetyksiä, animaatioita ja videotallenteita.

Vasemmistoliiton YouTube -kanavalta löytyy asiaohjelmaa seurattavaksi vaikka päiväkaupalla
Vasemmistoliiton YouTube -kanavalta löytyy asiaohjelmaa seurattavaksi vaikka päiväkaupalla.

 

Videolähetykset ja -tallenteet verkossa eivät ole täysin uusi asia vasemmistoliiton viestinnässä. Esimerkiksi Anna Kontula julkaisi eduskuntavaalien alla sarjan erinomaisesti toimitettuja videoita, joissa hän käsitteli keskeisiä vaaliteemoja.

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokoukset on lähetetty suoratoistona jo parin vuoden ajan, kuten vasemmistoliiton kesäinen puoluekokouskin. Kuluvan vuoden maaliskuun puoluevaltuuston kokouksen ja puoluekokouksen voi yhä katsoa alusta loppuun Vasemmistoliiton YouTube kanavalla.

Vas_twitter_video_600x495
Twitterin sisältöjä voi katsella, vaikka ei Twitter-tiliä itselleen olisi perustanutkaan. Oma tili kuitenkin tarvitaan, jotta twiittejä voisi jakaa tai kommentoida.

 

Facebookin ja YouTuben lisäksi vasemmistoliiton videoita löytyy myös Twitteristä. Näistä kaikista löytyy myös kuvia. Jos vasemmistoliiton videot ovat saaneet paljon kiitosta, on ylistäviä lausuntoja kuulunut myös puolueen kuvagalleriasta Instagramissa.

Ylen Areenassa paljon mielenkiintoisia tallenteita

Vaikka Yleisradio saa paljon arvostelua siitä, että vasemmistoliiton edustajia näkee ja kuulee harvakseltaan television ja radion ajankohtaisohjelmissa, löytyy Areenasta aina useita ohjelmia, joissa vasemmistolaisetkin poliitikot pääsevät perustelemaan puolueen näkemyksiä.

Areenan tallenteet ovat nähtävissä ja kuultavissa vain tietyn ajan. Tämän jutun ilmestyessä Areenasta voi vielä katsoa esimerkiksi Li Anderssonin haastattelun Ylen aamu-TV:ssä vasemmistoliiton puheenjohtajaäänestyksen tuloksen selvittyä kesäkuun alussa.

Politiikkaradio_600x403
Ruutukaappaus Ylen Areenasta.

 

Ajankohtaisia radio-ohjelmia edustaa Anna Kontulan ja Ville Rydmanin keskustelu hallituksen budjetti-esityksestä Politiikkaradio-ohjelmassa.

Kun eduskuntaan tuli vasemmistoenemmistö

Ylen arkistosta on kehkeytynyt Suomen kansan kollektiivinen muisti. Varttuneemmat kansalaiset voivat palauttaa mieliin vaikkapa eduskuntavaalit 50 vuotta sitten. Suomen ensimmäiset televisiovaalit, vasemmistoenemmistöön johtaneet eduskuntavaalit järjestettiin vuonna 1966. Areenassa voi seurata vaikka kamerakierrosta puolueiden vaalivalvojaisiin. Aikojen muuttumista kuvaa esimerkiksi se, että tuolloin vasemmistoliiton edeltäjän, SKDL:n, puoluejohtaja Aarne Saarinen virittelee lähetyksessä leppoisasti piippuaan, ennen kuin antaa kommenttinsa televisiolle.

Vaali-ilta_1966
Tallenne Suomen Kansan Demokraattisen liiton (SKDL) vaalivalvojaisista vuonna 1966. Eduskunnasta tuli vasemmistöenemmistöinen, kun Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue sai 55 paikkaa, Suomen Kansan Demokraattinen Liitto 41 ja Työväen ja Pienviljelijäin Sosiaalidemokraattinen Liitto (TPSL) 7 paikkaa. (Kuva on ruutukaappaus Ylen Areenan tallenteesta

 

Areenasta kannattaa hakea ohjelmia myös henkilöiden nimillä. Sieltä löytyy monta unohtumatonta ohjelmaklassikkoa kokonaisuudessaan, kuten kirjailijan ja jazz-muusikon, psykiatrin, kansalaistoiminta-aktivisti Claes Anderssonin haastattelu ohjelmasarjassa Itse asiasta kuultuna.

|||

Päivitys juttuun:

Suoraa lähetystä työelämäfoorumista koskevat tiedot on korjattu tiedotustilaisuuden jälkeen kello 10.50

|||

Katso lisää:
Vasemmistoliiton videot Facebookissa

Vasemmistoliiton YouTube-kanava

Vasemmistoliiton Twitter-profiilin mediasivu 

Vasemmistoliiton kuvagalleria Instagramissa 

Vasemmistoliiton Tolkkua työelämään -kampanja

Yle Areenan ja Ylen arkiston ohjelmat, joihin kirjoituksessa viitataan:

Li Andersson Aamu-TV:n haastattelussa 7.6.2016

Politiikkaradio: Keneltä valtio ottaa – kenelle antaa?

Vaalit 1966: Vasemmisto nousi valtaan

Itse asiassa kuultuna: Claes Andersson

Esimerkki vasemmistoliiton poliittisita animaatioista:
(Voit käynnistää animaation sen keskellä olevasta painikkeesta)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *