Artikkeli: Uutiset 2013–2018

13.11.2016 klo 09:30

Tuoreen ja lähellä leivotun leivän puolesta

Vaasan leipomon työntekijät eivät hyväksy vaalean leivän leipomisen keskittämistä Vantaalle.
Pääluottamusmies Tiina Heinonen (kuvassa) kommentoi Vasen Kaistassa 11.10. Vaasan Oy:n ilmoitusta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Kuva liittyy Vaasan Oy:n vuorokauden pituiseen mielenilmauksen kesäkuussa 2014. (Kuva: Harri Kapanen)

 

Teksti: MEERIT HEIMLANDER
Miten sinä haluat jatkossa ostaa leipäsi? Tahdotko sen yhä lähellä leivottuna? Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry toivoo kuluttajilta tukea tuoreen leivän ja työpaikkojen säilyttämisen puolesta. Tukensa voi antaa allekirjoittamalla adressin, jossa vedotaan Vaasan Oy:n johtoon ja Lantmännen-konserniin, jotta Kuopion, Tampereen ja Seinäjoen leipomoita ei suljettaisi.

Vaasan Oy:n ostanut ruotsalainen Lantmännen-konserni ilmoitti lokakuussa 2016 aloittavansa yhteis­toiminta­neuvottelut toimintojensa uudelleen­organisoinnista. Neuvottelut koskevat 670 ihmistä ja voivat pahimmillaan johtaa Tampereen, Kuopion ja Seinäjoen leipomoiden sulkemiseen ja jopa 220 leipomotyöntekijän irtisanomiseen. Yhtiö ei perustele aikeitaan taloudellisilla vaikeuksilla, vaan tuotannon tehostamisella ja kannattavuuden parantamisella. Yhteis­toiminta­neuvottelujen odotetaan päättyvän joulukuun puoliväliin mennessä.

Vaasan Oy:n tavoiteena on keskittää tuotantonsa suurempiin yksiköihin. Yhtiön työntekijöiden luottamushenkilöt  ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto vetoavat Vaasan Oy:hyn, että se harkitsisi suunnitelmaansa uudelleen. SEL:n puheenjotajan Veli-Matti Kuntosen mukaan yritys itse syö markkinaosuuksiaan omilla strategisilla valinnoillaan. Kuntonen myös huomauttaa, että kuluttajat haluavat saada leipänsä tuoreena ja lähellä leivottuna. Lisäksi hän muistuttaa, että oman työllistämisensä lisäksi leipomot luovat lähiseudulle myös paljon välillisiä työpaikkoja.

 

Käy allekirjoittamassa adressi leivän puolesta täällä:

Adressi:  Vaasan oy:n Kuopion, Tampereen ja Seinäjoen leipomot säilytettävä. 

Aiheesta aiemmin Vasen Kaistassa:

Jos kukaan muu ei sano, niin minä sanon (10.10.2016)

Yli 200 leipomotyötekijää uhkaa irtisanominen (11.10.2016)

Voitoista ei jousteta (11.10.2016)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *