Artikkeli: Hämeenkyrö, Pirkanmaa, Vasemmisto

2.5.2019 klo 08:27

Hämeenkyrön vappu innosti väkeä

Hämeenkyrön vappujuhlissa puhuivat kansanedustaja Jukka Gustafsson ja vasemmistoliiton pirkanmaalainen varakansanedustaja Anne Nyman. (Kuva: Jussi Niinenmaa.)

Hämeenkyrön Sosialidemokraattien ja Hämeenkyrön Vasemmiston yhteiset vappujuhlat pitivät sisällään kaksi eri tapahtumaa. Vappuaamuna käytiin vanhalla hautausmaalla Punaisten muistomerkillä, jossa järjestöjen yhteisen kukkalaitteen laskivat Esa Järvenpää ja Vilho Ponkiniemi. Haudalla piti puheen Jussi Niinenmaa. Aamun sää oli varsin aurinkoinen.

Puolen päivän jälkeen kokoonnuttiin Kyröskosken torille. Sää oli muuttunut puolipilviseksi, mutta alkuvaiheissa aurinkokin tuli vielä hetkeksi näkyville.  Kyröskosken VPK:n soittokunta kajautti sointuvat sävelet ja väkeä kokoontui torille useita satoja. Super-Sam leikitytti lapsia ja hetkittäin sai mukaan osan aikuisistakin. Juhlapuhujina olivat SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson ja Vasemmistoliiton varakansanedustaja Anne Nyman. Kummallakin puhujalla oli aiheena eduskuntavaalien arviointia ja käynnissä olevien hallitusneuvottelujen odotuksia.

Yleisö sai myös tilaisuuden tutustua pelastuslaitoksen paloautoon ja ambulanssiin. Tarjolla oli munkkikahvia ja grillimakkaraa sekä tietenkin myös ilmapalloja. Soittokunta aloitti ohjelmansa työväenmusiikilla ja lopuksi oli tuokio tanssimusiikkia. Toritanssisävelten myötä tulivat ensimmäiset vesipisarat, joten pyörähtelemässä nähtiin vain muutama pari.

Vappuaamuisin on tapana käydä kunniakäynnillä punaisten muistomerkeillä. Hämeenkyrössä punaisten haudalla puhui Jussi Niinenmaa. (Kuva: Raija Westegård.)

|||

Anne Nymanin puhe

Myyjä, luottamusmies ja Nokian kaupunginvaltuutettu Anne Nyman puhui vappuna Hämeenkyrön lisäksi Kangasalla. Hänen puheensa alkoi kertauksella Sipilän hallituksen oikeistopolitiikan aiheuttamista vahingoista. Puheen lopussa hän asetti tehtäviä uudelle hallitukselle:

‒Tulevan hallituksen täytyy tehdä uudistuksia, jotka luovat turvallisuutta työmarkkinoille ja lisäävät osaamista. Suomi on pitkään ollut maailmalla tunnettu hyvästä koulujärjestelmästään. Viime vuosina koulutuksesta on kuitenkin leikattu, vaikka samaan aikaan työnantajat vaativat osaavaa, koulutettua työvoimaa ja kertovat siitä olevan pulaa. Meidän täytyy korjata epäonnistunut ammattikoulureformi ja lisätä muunto- ja lisäkoulutusta myös työttömille. Tämän hallituksen täytyy ottaa myös työntekijöiden edustajat mukaan neuvottelemaan ja sopimaan työelämän muutoksista. Sopimalla saa aina paremman tuloksen kuin yksipuolisella sanelupolitiikalla, uhkailemalla tai kiristämällä. Sopimisessa molemmat osapuolet saavat jotain, ja molemmat voivat sitoutua sopimukseen.

‒ Meillä on takana neljä kovaa vuotta. Eduskuntavaaleissa me näytimme, että haluamme muuttaa suuntaa. Me pystymme tekemään tästä Suomen, jossa kaikilla nuorilla on mahdollisuus kouluttaa itsensä, olipa perhe sitten varakas tai köyhä. Suomen, jossa pienituloisia ei kuriteta ja työttömiä nöyryytetä. Suomen, jossa kaikilla on hyvä olla, ei vain superrikkailla. Suomen, jossa kaikilla on toimeentulo. Suomen, jossa ketään ei jätetä kyydistä. Sellainen on minun Suomeni: meidän kaikkien Suomi, päätti Nyman puheensa.

Anne Nymanin puhe kokonaisuudessaan (Nymanin nettisivut)
Anne Nymanin puhe kokonaisuudessaan (Nymanin Facebook-sivu)

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *