Artikkeli: Maailma

19.10.2019 klo 11:06

Kynttilämielenosoitus Turkin hyökkäystä vastaan tänään Keskustorilla

Viikko sitten lähes 400 mielenosoittajaa kokoontui Keskustorilla vaatimaan Turkin sotatoimien lopettamista ja osoittamaan solidaarisuuttaan Rojavalle.

Kurdistanin Ystävät Tampere kutsuu kaikkia osallistumaan tänään lauantaina kello 18 Keskustorin suihkulähteen ympäristössä järjestettävään kynttilämielenosoitukseen Ei sotaa Pohjois-Syyriaan!

Turkki on jatkanut väkivaltaa Pohjois-Syyriassa torstai-iltaisesta tulitauko-lupauksesta huolimatta. Vaikka sotatoimia eilen osittain vähennettiin, ovat pommitukset ja drooneilla tehdyt hyökkäykset jatkuneet. Kymmenet ihmiset saivat eilenkin surmansa Turkin iskuissa.

Lokakuun yhdeksäntenä alkanut Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan on YK:n tietojen mukaan ajanut jo 300 000 siviiliä pakolaisiksi. Turkki on ilmoittanut aikovansa miehittää 30 kilometrin levyisen vyöhykkeen Syyrian vastaiselta rajaltaan. Alueella on kurdien itsehallintoalue Rojavan pääkaupunki Qamishli ja useita muita kaupunkeja.

Hyökkäyksellään Turkki on rikkonut räikeästi kansainvälistä oikeutta. Lisäksi on esitetty raskaita syytöksiä Turkin suorittamista sotarikoksista hyökkäyksen kuluessa.

Tämäniltaisen kynttilämielenosoituksen kutsu korostaa:

”Miehityssota uhkaa johtaa valtavaan humanitääriseen katastrofiin ja epävakauteen Syyrian sisällissodan keskellä tähän asti verrattain rauhallisena pysyneellä Rojavan alueella. Rojavassa on sisällissodasta huolimatta onnistuttu luomaan ruohonjuuritason demokratiaan, naisten oikeuksiin ja eri kulttuurien rauhanomaiseen rinnakkaiseloon pohjautuva demokraattinen kokeilu, jonka Turkki uhkaa nyt tuhota.”

Mielenosoitus on vastalause Turkin sotatoimille, mutta samalla muistotilaisuus jo nyt sodassa kuolleille. Paikalta on järjestäjien puolesta saatavilla kynttilöitä, mutta osanottajat voivat myös tuoda omat kynttilät mukaansa.

Tänään järjestetään mielenosoituksia Turkin invaasiota vastaan myös ainakin Rovaniemellä ja Turussa kello 13 ja Porvoossa kello 17.

Tampereen kynttilämielenosoitus (Facebook)

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.