Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

12.10.2019 klo 18:21

Virva-Mari Rask valittiin Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtajaksi

a-Mari Rask valittiin Pirkanmaan vasemmistoliiton puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Johannes Asikainen (keskellä) ja Niko Vallenius.

Vasemmistoliiton Pirkanmaan piiri valitsi tänään pidetyssä piirikokouksessaan lempääläläisen Virva-Mari Raskin piirihallituksen puheenjohtajaksi. Toisena ehdokkaana puheenjohtajaksi oli Niko Vallenius.  Vaalissa annettiin 59 ääntä, joista Rask sai 38. 

Varapuheenjohtajiksi valittiin tamperelaiset Niko Vallenius ja Johannes Asikainen. Lisäksi piirihallitukseen valittiin 18 varsinaista ja viisi varajäsentä eri puolilta Pirkanmaata. Piirihallituksen jäseniksi valittiin Sanna-Maria Anttila, Ilkka Hirvi, Oskari Jokinen ja Sinikka Torkkola Tampereelta, Leena Saarela Sastamalasta, Timo Rautanen Kangasalta, Anne Lappalainen Orivedeltä, Anni Niska ja Jari Numminen Valkeakoskelta, Aki Leppänen, Erkki Moisio ja Sami Vastamäki Ylöjärveltä, Nina Söderholm Lempäälästä, Risto Viitanen Virroilta, Jari Laihia Akaasta,  Mirka Löf Hämeenkyröstä, Marja-Leena Torkki Nokialta sekä Senni Almusa Pirkkalasta. 

Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Timo Haapanen Sastamalasta, Jarno Tuohiniemi Nokialta, Esa Salminen Lempäälästä sekä Tatu Ahponen ja Jonne Leivo Tampereelta.

Tampereen ei pidä myydä Pirten osakkeita

Vasemmistoliiton marraskuun puoluekokouksessa nimitettävään puoluevaltuuston valittiin varsinaisiksi jäsenehdokkaiksi  Tatu Ahponen, Jouni Siren, Sanna-Maria Anttila, Noora Tapio ja Veera Kiretti. Varajäseniksi puoluevaltuustoon valittiin Aapo Niemi, Johannes Asikainen, Leena Saarela, Marja-Leena Torkki ja Kukka Kunnari.

Piirkokous päätti myös, että se esittää Tatu Ahposta puoluevaltuuston puheenjohtajistoon sekä Jouni Sireniä puoluehallitukseen. Piiri on jo aiemmin ilmaissut tukensa Minna Minkkisen ehdokkuudelle puolueen varapuheenjohtajaksi. 

Piirkokoukseen, jonka avasi kansanedustaja Anna Kontulan alustus poliittisesta tilanteesta, osallistui kuutisenkymmentä Pirkanmaan vasemmiston jäsentä.

Piirikokous otti myös kantaa Tampereen kaupungin aikeisiin myydä myydä Tullinkulman työterveyden eli Pirte-työterveyspalvelut. Pirkanmaan vasemmistoliitto ei pidä Pirten osakkeiden myyntiä toiminnallisesti eikä taloudellisesti kannattavana. Piirijärjestön toteaa kannanotossaan, että hyvää työtä tekevän ja hyvin hoidetun yhtiön jatko julkisesti omistettuna on varmistettava.

– Pirten tulevaisuus ei ole vain Tampereen asia, sillä yhtiö palvelee laajasti pirkanmaalaisia kahdeksan toimipisteensä kautta. Kaupungin ja sairaanhoitopiirin lisäksi Pirte palvelee lähes 2000 pirkanmaalaista yritystä, toteaa piirin puheenjohtajaksi valittu Virva-Mari Rask.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.