Artikkeli: Vasemmisto

15.6.2020 klo 17:16

Tampereen vasemmiston vaaliohjelmapaja: korona kurittaa, peruspalveluista ei ole varaa tinkiä

Tampereen vasemmiston vaaliohjelmaa valmistelevat työryhmät kokoontuivat yhteiseen työpajaan monessa eri paikassa, kuten koronakeväänä on tullut tavaksi.

Korona-aika on herättänyt monet näkemään, millaisessa asemassa pienituloiset, työttömät ja pitkäaikaissairaat joutuvat elämään. Ihmiset ovat myös nähneet konkreettisesti, miten tärkeää työtä sosiaali- ja terveyssektorilla tehdään. Muistot 1990-luvun alun laman torjunnassa tehdyistä virheistä varoittavat leikkauslistavetoisen politiikan tuhoista. Nyt tarvitaan hyvinvointitaloutta kaikille.

Nämä näkökulmat olivat vahvasti esillä, kun Tampereen vasemmisto ideoi kuntavaaliteemoja viime viikolla. Koronakevät on alkuvuonna heittänyt kapuloita järjestötoiminnan rattaisiin, mutta kesän korvilla ohjelmatyöstä innostuneet aktiivit kerääntyivät yhteiseen työpajaan, yhdet toimistolla Ylävitosessa, toiset kotonaan etäyhteyden päässä.

Työpajassa keskusteltiin niistä tulevaisuudennäkymistä, joita kaupunki tulee lähivuosina kohtaamaan. Korona on myllännyt kaikki ennustukset kehityksen suhteen uusiksi. Ensi vuoden keväänä Suomessa tullaan epäilemättä keskustelemaan ennestään ongelmien kanssa painineen kuntatalouden kanssa, jota korona on entisestään heikentänyt.

Työpajan keskusteluissa pidettiin selvänä sitä, että seuraavissa kuntavaaleissa vasemmisto joutuu ankarasti puolustamaan peruspalveluja leikkauslistoilta. Toisaalta korona-ajan uskottiin myös heränneet siihen, millaisessa asemassa pienituloiset, työttömät ja pitkäaikaissairaat joutuvat elämään. Ihmiset ovat myös nähneet konkreettisesti, miten tärkeää työtä sosiaali- ja terveyssektorilla tehdään. Tämä tieto mahdollisesti auttaa myös näkemään lyhytnäköisten leikkausten vahingollisuuden.

Tampereen Vasemmiston kuntavaaliohjelmaa työstetään kolmessa teemaryhmässä, jotka ovat avoimia kaikille vasemmiston kuntavaalityön edistämisestä kiinnostuneille. Sosiaali- ja terveyspolitiikan teemaa luotsaa Anu Ropponen, elinvoima- ja osaamisryhmää Milka Hanhela ja koulutus, nuoriso, kulttuuri ja liikunta -ryhmää Oskari Jokinen. Työryhmien työhön ehtii vielä mukaan, kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä ryhmien vetäjiin.

|||

Kuntavaalit 2021 Pirkanmaa on Vasen Kaista -verkkolehden kirjoitussarja, joka esittelee 18.4.2021 pidettävien kuntavaalien ennakkoasetelmia Pirkanmaalla ja jokaisessa Pirkanmaan 22 kunnassa.
Sarjassa ilmestynyt: 
Mikko Koikkalainen kuntavaaleista: voiton siemen itää onnistuneessa ehdokasasettelussa (27.5.2020)
Vasemmistoliiton väki Orivedellä ja Ylöjärvellä aikoo uusia vuoden 2017 makean vaalivoiton (21.5.2020)
Loikkaukset pudottivat perussuomalaiset vihreiden taakse valtuustopaikoissa Pirkanmaalla (13.5.2020)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *