Artikkeli: Maailma

17.8.2020 klo 12:43

Mätäkuun juttu: Tuntemattomat tuntemattomat

"Uskotko että tuolla ulkona on 100 avaruuspuolustusvoimien sotilasta ja vihainen presidentti?" voisi olla tämän Flash Gordon elokuvan repliikki tai sarjakuvan puhekupla. Kuvan Flash Gordon Blue Bug Alien Creature Attack 8021 on valmistanut Brecht Bug ja hän on jakanut sen lisenssillä CC BY-NC-ND 2.0 Flickr-palvelussa.

Näyttää siltä, että koronasuojusten lisäksi myös foliohattujen teollisesta valmistuksesta on tulossa kannattavaa liiketoimintaa.

Muutamat kongressin jäsenet vaativat viime vuonna Yhdysvaltojen laivastoa pidentämään lyhyttä listaansa niistä, joille on lupa luovuttaa salaisia tietoja laivaston alusten ja lentokoneiden (USS Nimitz, USS Theodore Roosevelt, F/A-18-lentäjiä) 2000-luvulla havaitsemista tunnistamattomista lentävistä esineistä, jotka ”näyttivät uhmaavan aerodynamiikan lakeja”. Poliitikoille on järjestetty perehdyttämistilaisuuksia.

Yhdysvallat ei ilmeisesti usko, että kysymys olisi Kiinan tai Venäjän saavuttamista, tuntemattomista tieteellisistä ja teknologisista läpimurroista. Mahdollisia miehittämättömiä ilma-aluksiakin (droonit) on pohdittu, mutta vaikuttaa siltä, että puolustusministeriö ja laivasto uskovat tunkeutujien tulevan planeettamme ulkopuolelta.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagon puhuu tunnistamattomien lentävien esineiden (UFO) sijaan mieluummin tunnistamattomista lentävistä ilmiöistä (unidentified aerial phenomena, UAP). Ne kuuluivat Yhdysvaltojen sotilaiden virallisiin mielenkiinnon kohteisiin aina vuoteen 2012, jolloin Nevadan demokraattisenaattori Harry Reidin aloitteesta aikanaan luotu Advanced Aerospace Identification Program -ohjelma lakkautettiin. 

Havainnot ja niiden mahdolliset aiheuttajat ovat poikineet puolustusministeriön rahoittamaa tutkimustyötä muun muassa poimuajon, pimeän aineen ja lisäulottuvuuksien (ekstradimensioiden) manipuloinnin parissa. 

Puolustusministerin jälkeen korkein virkamies, David Norquist perusti elokuussa 2020 lentävän arvoituksen kimppuun uuden valiojoukon: Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF). Yksikön tehtävä on listata ja analysoida havaintoja ja arvioida Yhdysvaltojen kansalliselle turvallisuudelle mahdollisesti aiheutuvaa uhkaa.

Suuri amerikkalainen yleisö voi nukkua yönsä rauhassa enempää marsilaisten kuin marxilaisten uhkaamatta nyt kun taivasta haravoivat UAPTF:n lisäksi muiden muassa USASMDC ja vastikään perustettu uusi puolustushaara, avaruuspuolustusvoimat (United States Space Force). 

Ronald Reaganin ”Tähtien sota” -hanke, Strategic Defense Initiative saa tavallaan jatkoa yhä uusissa ja samalla ehkä todellisuudesta yhä loitommalle ulottuvissa kehitelmissä, joille kaikille on vilkkaan mielikuvituksen lisäksi yhteistä, että ne ruokkivat osaltaan Pentagonin todellakin ”tähtitieteelliseksi” paisunutta tuhobudjettia yhä uusilla miljardilaskuilla.

|||

Toimituksen vinkki: Oikeaan tunnelmaan pääsee kuuntelemalla Orson Wellesin klassisen kuunnelmaversion (v. 1938) H.G. Wellsin tieteistarinasta ”Maailmojen sota”.
Marsilaiset hyökkäävät (Peter von Bagh esittelee kuunnelman Ylen Elävässä Arkistossa) 

|||

Mätäkuun juttu

Tämä kirjoitus kuuluu Vesa Suomisen artikkelisarjaan Mätäkuun juttu. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt:

Mätäkuun juttu: Pizzaa, mokia ja mokumentteja (21.8.2019)
Mätäkuun juttu: Valkoinen kenguru, kultasakaali ja muita uutisia (16.8.2019)
Mätäkuun juttu: Muureja (28.8.2018)
Mätäkuun juttu: Nalle Puhin seikkailut pandojen maassa (13.8.2018)
Mätäkuun juttu 3: Rahan siunaama liitto (23.8.2016)
Mätäkuun juttu 2: Ihan hatusta (14.8.2016)
Mätäkuun juttu: Ihmismetsästystä ja kannibalismia (23.7.2016) 

Lue lisää muualla verkossa: 

Yhdysvaltain salainen avaruussukkula on ollut jo yli kaksi vuotta avaruudessa – miksi? (Jari Mäkinen, Yle tiede, 27.09.2019)
US defense department creates taskforce to investigate UFOs (The Guardian, 15.8.2020)
Pentagon establishes new task force to investigate UFOs (Bryan Bender, Politico, 14.8.2020)
Navy withholding data on UFO sightings, congressman says (Bryan Bender, Politico, 6.9.2019)
Senators get classified briefing on UFO sightings (Bryan Bender, Politico, 19.6.2019)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *