Artikkeli: Orivesi, Pirkanmaa

23.5.2021 klo 12:24

Oriveden vasemmiston kuntavaaliehdokkaat 2021: osa 3

Oriveden vasemmiston kuntavaaliehdokkaiden joukko vuonna 2021 koostuu 15 ehdokkaasta. Vasen Kaista esittelee ehdokkaat kolmiosaisessa juttusarjassa. (Kuva: Anne Lappalainen)

Vasen Kaista esittelee Oriveden vasemmiston kuntavaaliehdokkaat vuoden 2021 kuntavaaleissa kolmen jutun mittaisena sarjana. Tässä viimeisessä osassa esitellään heistä loput viisi. Ehdokkaat on haastatellut Markus Hannila. Ehdokkaiden nimen yhteydessä ilmoitetaan heidän äänestysnumeronsa.

Jonna Salmentausta (SIT), 12

Sosionomi, lähihoitaja, 49 v.

Omaishoidon tuen ja kotihoidon asiakasohjaaja. Koulutukseltani olen lähihoitaja ja sosionomi.

Olen 49-vuotias neljän aikuisen pojan äiti. Harrastuksiani on tanssiminen, sisustaminen, kuntosalilla treenaaminen, huonekalujen entisöiminen, vaeltaminen ja perheen kanssa ajan vietto.

Hoitoalalla olen toiminut erilaisten asiakasryhmien parissa mm. ikäihmisten, mielenterveys- ja päihde kuntoutujien, terveyskeskuksen vastaanotto työssä sekä synnytysosastolla. Asiakasohjaajana olen toiminut vuodesta 2016.

Tavoitteena on olla mukana kehittämässä Oriveden palveluita siten että ne tukisivat kaiken ikäisten kuntalaisten hyvinvointia. Tärkeää minulle on oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, osallisuus  ja heikommassa asemassa olevien äänitorvena toimiminen.
Päätöksenteon on oltava ekologisesti kestävää, kuntalaisia kunnioittavaa ja hyvinvointia ja kasvua tukevaa. Tavoite olisi, että kunnassamme on kaikilla hyvä asua, elämäntilanteesta riippumatta.

Margaret ”Maggie” Salomonsson (SIT), 13

Entrepreneur, 59 y.

I am an American but have lived in Sweden and Finland since 2005. I am a mother, a wife, a grandparent and occasional activist.

Equality among all people is important to me, as well as acceptance.

I would like to see English included as a third official language in Finland.

”Everybody is pink inside.”

Yrittäjä, 59 v.

Olen Yhdysvalloista, mutta olen elänyt Ruotsissa ja Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Olen äiti, vaimo, isovanhempi ja satunnainen aktivisti. Tasa-arvo ihmisten kesken on minulle tärkeää samaten kuin suvaitsevaisuus. Tahtoisin nähdä englannin kielen kolmantena virallisena kielenä Suomessa.

”Pinnan alta me kaikki olemme vaaleanpunaisia.”

Jenni Saxholm, 14

Sairaanhoitajaopiskelija, yrittäjä, 42 v.

Pienyrittäjyys joogaopettajana ja kehonhuoltajana, perhetukikeskuksen ohjaajana toiminen ja työn ohessa sairaanhoitajaksi opiskelu antavat jokainen omanlaisensa perspektiivin elämään ja asioihin, joita voin käyttää hyväkseni kaupungin asioiden hoitamisessa. Olen tarkastuslautakunnan jäsenenä saanut kokonaiskuvan kunnan tilanteesta ja asioitten hoitamisesta.

Rakastan Oriveden luonnonläheisyyttä, retkeilymaastoja ja luontohelmiä. Oriveden puhdas luonto on tärkeä voimavara itselleni villiyrttien, luonnon rohtojen keräämisen ja sienestyksen vuoksi. Nautin erityisesti yön yli retkistä tyttäreni kanssa Oriveden joillakin monista laavuista. Rentoudun hetkisen arjen keskellä meditoimalla ja liikkumalla luonnossa.

Manu-Mikael Vesava (SIT), 15

Tuotantotyöntekijä, 27 v.

Olen nuori orivesiläinen perheenisä. Liikunta on ollut ja edelleen on minulle tärkeä osa elämää. Lukioaikoina valmensin jalkapallojunioreita Oriveden Tuiskussa ja olen itse pelannut jalkapalloa Hirsilän Pyrkivässä. HirPy:n riveissä pääsin palloa potkimaan Ratinan stadionillakin. Perheenisänä arvostan tällä hetkellä toimivia ulkoliikuntapaikkoja, joissa löytyisi touhuttavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Tulevana kesänä tarkoituksena onkin tutustua läheisesti Oriveden lukuisiin ulkoliikuntapaikkoihin.

Opiskellessani Jyväskylässä opin paljon suunnittelun tärkeydestä ja suuntasin omaa osaamistani 3D-mallinnukseen. Olenpa hankkinut itsellenikin 3D-tulostimen satunnaisia suunnitteluprojekteja varten.

Tavoitteeni tulevaisuuden suhteen niin Oriveden kuin maailmankin osalta on, että meillä ja tulevilla sukupolvilla olisi parempi paikka asua.

Sanna Voimanen (SIT), 16

Valokuvaaja, yrittäjä, 40 v.

Olen 40-vuotias valokuvaaja ja kahden teini-ikäisen lapsen äiti. Harrastan kuntosalilla käymistä, lenkkeilyä ja koirien kanssa touhuilua. Minulle on tärkeää tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Olen kulttuurin kuuntelija, katsoja sekä tekijä. Orivedellä on paljon kulttuurialan toimijoita, joiden työn esiin nostaminen myös kaupungin markkinointityössä olisi tärkeää. Kaupungin markkioinnissa on edistytty, mutta kehittämisen varaa on edelleen. Orivesi tulisi nähdä myös matkailullisesti kiinostavana alueena ja tuoda esille Oriveden hienoja luontomatkailukohteita kaupunkimarkkinoinnissa. Omaleimainen kulttuuri ja luonto voisivat toimia matkailuhoukuttimina, jotka osaltaan toisivat Orivedelle positiivista julkisuutta.

Oriveden tulevaisuuden kannalta tärkeää olisi asukasmäärän kasvu ja yritysten määrän lisääntyminen. Kaupungissa tulisi aktiivisesti pohtia keinoja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Maalaismaisuus tulisi nähdä posiitivisena piirteenä, joka voi houkutella ihmisiä. Maalaismaisuudesta huolimatta Oriveden keskusta-aluetta tulisi pyrkiä kehittämään, jotta yrityksillä olisi hyvä toimintaympäristö ja orivesiläisillä toimivat palvelut myös tulevaisuudessa. 

Sydäntäni lähellä ovat myös lasten ja nuorten asiat. Turvalliset koulunkäyntimahdollisuudet ja kiusaamiseen puuttuminen ovat tärkeitä asioita lasten tulevaisuuden kannalta. Orivedellä on varsin hyvät harrastusmahdollisuudet lapsilla. Lisähuomiota olisi paikallaan suunata erityislasten ja -nuorten harrastustoimintaan ja nuorisotyöhön, jota itsekin olisin halukas olla mukana toteuttamassa. Tämä on kolmas kerta ehdokkaana ja jokaisella kaudella olen ollut lautakunnissa jäsenenä tai varajäsenenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *