Artikkeli: Tampere, Vasemmisto

25.1.2023 klo 11:15

Tehtävät vaihtuvat vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmässä: Noora Tapiosta puheenjohtaja

Noora Tapio ja Milka Hanhela seisomassa rinnakkain Tullintorin aukiolla.
Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Milka Hanhela (oikealla) ja varapuheenjohtaja Noora Tapio vaihtoivat tehtäviä hieman aikaisemmin kuin kesäkuussa kuntavaalien jälkeen valtuustoryhmässä oli sovittu. Syynä aikaistukseen oli Hanhelan valinta aluevaltuustoryhmän puheenjohtajaksi. (Kuva: Juuso Aalto)

Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä on valinnut ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Noora Tapion. Tapio on toiminut valtuustoryhmän varapuheenjohtajana kuluvan valtuustokauden alusta. Milka Hanhela jatkaaa vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmän varapuheenjohtajana

Valtuustoryhmä päätti valtuustokauden alussa puheenjohtaja ja varapuheenjohtajan tehtävän vaihtamisesta valtuustokauden puolessa välissä, kesäkuussa 2023. Puheenjohtajavaihtoa kuitenkin aikaistettiin, koska  alkukaudeksi puheenjohtajaksi valittu Milka Hanhela valittiin tammikuussa vasemmistoliiton Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. 

Ihmisten tarpeet brändiä olennaisempaa 

Tamperetta ei pidä kehittää brändi vaan kaupunkilaisten tarpeet edellä. Nyt on aika politiikalle, joka asettaa etusijalle pienituloisten kaupunkilaisten tarpeet ja varmistaa, että ilmastotavoitteet saavutetaan ajallaan, toteaa Noora Tapio Tampereen kaupunginvaltuuston tehtävistä, joiden parissa työskentelyä yhdessä vasemmistoliiton valtuutettujen ja muiden valtuustoryhmien kanssa hän odottaa innolla.

Noora Tapio on toisen kauden valtuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen sekä konsernijaoston jäsen. 26-vuotias Noora Tapio opiskelee yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistossa.

Vasemmistoliitolla on tällä hetkellä seitsemän kaupunginvaltuutettua: Mikko Aaltonen, Ulla- Leena Alppi, Miila Halonsaari, Milka Hanhela, Minna Minkkinen, Liban Sheikh ja Noora Tapio. Varavaltuutettuja ovat Jouni Sirén, Kukka Kunnari, Sinikka Torkkola, Javiera Marchant Aedo, Aatu Korhonen, Johannes Tolonen ja Teija Hautanen

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *