Artikkeli: Maailma

1.4.2024 klo 11:09

Pispalan kirjastossa keskustellaan orjuudesta

Valistuksen aikana Euroopassa annetuissa  ihmis- ja kansalaisoikeuksien julistuksissa vakuutettiin ihmisten syntyvän ja elävän vapaina ja oikeuksiltaan tasavertaisina. Samaan aikaan eurooppalaiset kuljettivat miljoonia afrikkalaisia Atlantin yli orjuuteen. Orjien omistaminen esitettiin paradoksaalisesti ihmisoikeutena.

Pispalan kirjastossa keskustellaan torstaina orjuudesta ennen ja nyt Into Kustannuksen juuri ilmestyneen kirjan Orjuuden arvet siivittämänä. Keskustelun alustavat kirjan tekijät Pekka Isaksson ja Jouko Jokisalo. Isaksson on aate- ja oppihistorioitsija. Hän on perehtynyt erityisesti tieteellisen rasismin aatehistoriaan. Jokisalo on Euroopan historian dosentti Oulun yliopistossa. Hän on viimeksi julkaissut teoksen Euroopan radikaali oikeisto. Isaksson ja Jokisalo ovat aikaisemmin julkaisseet yhdessä teokset Kallonmittaajia ja skinejä ja Historian lisälehtiä: suvaitsevaisuuden ongelma ja vähemmistöt kansallisessa historiassa.

|||

Orjuuden arvet -kirjan esittely
Pispalan kirjasto 4.4. klo 18.00
Pispalan valtatie 21

Tapahtumailmoitus

 

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *