Artikkeli: Nokia, Pirkanmaa, Vasemmisto

20.8.2024 klo 17:38

Nokialaisuus muokkasi Maarit Bezemerin maailmankatsomusta

Nokialta kotoisin oleva Maarit Bezemer on aloittanut vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ympäristöpoliittisena asiantuntijana. (Kuva: Petteri Heliste)

Nokialla syntynyt ja kasvanut Maarit Bezemer on valittu vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ympäristöpoliittiseksi asiantuntijaksi. Työnsä eduskunnassa elokuussa aloittanut Bezemer asui Nokialla aina 22-vuotiaaksi, kunnes valtio-opin opinnot veivät naapuripaikkakunnalle Tampereelle.

Valmistumisensa jälkeen Bezemer suuntasi Brysseliin, jossa työskenteli erinäisissä edunvalvontatoimistoissa Euroopan unionin ympäristö- ja ilmastopolitiikan parissa. Viimeisimpänä ennen Helsinkiin siirtymistään hän työskenteli mepin kabinetissa Euroopan parlamentissa.

Nokialaisuuden vaikutuksesta arvoihinsa ja tekemisiinsä Bezemer kertoo seuraavasti:

– Nokialaisuus on takuulla vaikuttanut maailmankatsomukseeni sekä siihen, että olen omaksunut vasemmistolaisen arvomaailman. Tuo arvomaailma on puolestaan vaikuttanut siihen, mitä olen halunnut lähteä elämässäni edistämään ja tekemään.

Nokialaisuus sekä nokialaisen luonnon keskellä asuminen on osaltaan vaikuttanut Bezemerin ajatteluun sekä työhön niin luonnon ja ympäristön kuin oikeudenmukaisuuden ja demokratian puolesta.

– Entistä epävarmemmassa ja yhä monimutkaisempien ongelmien värittämässä maailmassa tiettyjä perusperiaatteita, kuten sosiaalista oikeudenmukaisuutta, toisista huolehtimista sekä luonnon itseisarvon tunnistavaa ja maapallon kantokykyä kunnioittavaa luontosuhdetta on puolustettava järkähtämättömästi. Vasemmistoliitto on ainoa puolue, joka taistelee aidosti ja uskottavasti tarvittavien ratkaisujen sekä keskeisten demokraattisten arvojen puolesta. Minusta on mahtavaa päästä osaltani myötävaikuttamaan tähän työhön poliittisen asiantuntijan roolissa, Bezemer kuvailee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *