Tapahtuma:

Kohti sote-vaaleja Pirkanmaalla


Kohti sote-vaaleja Pirkanmaalla -tilaisuus Nokialla lauantaina 9.10.

Tervetuloa Pirkanmaan Vasemmiston sote-vaaleja käsittelevään keskustelu- ja koulutustilaisuuteen Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaan lauantaina 9.10. klo 10–16. Tilaisuudessa perehdymme hyvinvointialueen toimintaan ja keskustelemme Pirkanmaan Vasemmiston tavoitteista tammikuun aluevaaleissa. Keskustelun pohjalta työstetään Pirkanmaalle vaaliohjelma, joka hyväksytään syyspiirikokouksessa 27.11.

Tule siis vaikuttamaan siihen, mitä Vasemmistoliitto Pirkanmaan sote-uudistuksessa ajaa. Mukana keskustelussa ovat mm. kansanedustaja Anna Kontula Valkeakoskelta, vasemmistoliiton 2. varapuheenjohtaja Minna Minkkinen Tampereelta ja piirijärjestön puheenjohtaja Virva-Mari Rask Lempäälästä.

Aluevaalit pidetään 23.1.2022. Vaaleissa valitaan hyvinvointialueiden valtuustot, jotka käyttävät hyvinvointialueella korkeinta päätösvaltaa. Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuuston koko on 79 ehdokasta ja ehdokaslistalle nimetään 99 ehdokasta. Ehdokkaita haetaan joka puolelta Pirkanmaata. Ehdolle tarvitaan ihmisiä tasapuolisesti eri taustoista.

Mikä hyvinvointialue?

Hyvinvointialue on organisaatio, jonka järjestämisvastuulle sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät. Hyvinvointialue on kunnista ja valtiosta erillinen julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellaan itsehallinto.

Esimerkkejä palveluista, joiden järjestämisestä hyvinvointialue vastaa: lastensuojelu, hammashuolto, kotihoito, sairaalapalvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut, erikoissairaanhoito.

Kansanedustaja ja sotevaliokunnan jäsen Merja Kyllösen Hyvinvointialue – Tehtävä ja toimiala -dioihin pääset tutustumaan tästä

Kohti sote-vaaleja Pirkanmaalla

Aika:                   Lauantaina 9.10. klo 10–16
Paikka:              Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6, 37100 Nokia

Saapumisohje: Paikalle pääsee esim. Tampereen Keskustorilta bussilla 70A ja 70B. Lähin pysäkki on Pirkkalaistori. Lähistöllä on myös parkkipaikkoja.

Tilaisuuteen järjestetään myös etäyhteys Teamsin välityksellä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 30.9.: https://forms.gle/8T6Scg7tWtwk2pm16

Ilmoittaudu ehdokkaaksi sote-vaaleissa: https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=1574108203&_k=RQDIGehzFzkq92KnyZPP9lfkwauqwpA8upd6XHfMSGFUdZyHj0iLj_hf3u079ItU