Artikkeli: Uutiset 2013–2018

8.11.2013 klo 11:53

Pirkkalasta mallia työllisyyden hoitoon

Teksti: TIINA JALAVA

Pirkkalassa on keväästä alkaen hoidettu työllistämisasioita uudella mallilla keskittämällä kaikki kunnan työllisyydenhoitopalvelut yhteen työllisyyspalveluiden yksikköön.

Pirkkalan Vasemmiston valtuutetut ovat jo pitkään esittäneet palveluiden keskittämistä yhdeksi selkeäksi kokonaisuudeksi, ja hanke onkin saanut alkunsa Pirkkalan Vasemmiston valtuutettujen keväällä 2011 tekemästä ja valtuuston viime syksynä hyväksymästä aloitteesta.

Työllisyyspalveluiden päällikkönä huhtikuussa aloittanut Kimmo Kivinen kertoo toiminnan alkaneen lupaavasti.

–          Vaikka Pirkkalassakin työttömyysaste on noussut viimevuotisesta yleisesti heikentyneen taloustilanteen vuoksi, niin  tilanne on kuitenkin paras lähikuntiin verrattuna. Syyskuussa työttömänä oli Pirkkalassa 882 henkilöä, eli 9,7 prosenttia  työvoimasta. Tampereella työttömiä on 15,6 prosenttia, kertoo Kivinen.

Palvelu tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa ja tarjoaa asiakkailleen erilaisia aktiivitoimia, joita ovat kuntouttava työtoiminta, työkokeilu ja palkkatukityö. Pirkkalan kunnan palveluksessa tukityöllistettyinä on tällä hetkellä kolmisenkymmentä henkilöä, heistä puolet kunnan työpajalla, puolet kunnan eri yksiköissä.

 

Vasen Kaistalla lisää aiheesta

Maltillista kasvua talousrintamalla
Pirkkalassa työllisyyden hoitoon lisää potkua
Uutiskommentti: Ay-väki jyrisee
Reaalikapitalismi tuli teatteriin

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *