Artikkeli: Uutiset 2013–2018

20.10.2014 klo 13:25

Tutustu kansanedustajaehdokkaisiin

Lehdet saattavat olla hiirenkorvilla puolen vuoden päästä, eduskuntavaalipäivänä.
Lehdet saattavat olla hiirenkorvilla puolen vuoden päästä, eduskuntavaalipäivänä.

Teksti ja kuvat: CAI MELAKOSKI
Eduskuntavaaleihin on nyt puoli vuotta. Monet vasemmistoliittolaiset Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaat ovat jo käynnistäneet kampanjansa eri verkkomedioissa. Parin viime viikon kuluessa on syntynyt useita kampanjasivuja Facebookissa, uusia Twitter-tilejä on perustettu ja verkkosivuja tai blogeja viritetty kampanjaa varten.

Blogit ja kotisivut
Vaikka sosiaalisen median palvelujen merkitys kansalaisten tavoittamisessa on rajusti kasvanut viime vaaleissa, ovat painetut lehdet, kotisivut ja blogit yhä arvossaan. Kansanedustaja Anna Kontula on vaalien välilläkin ollut erityisen ahkera kolumnisti useissa lehdissä. Hänen kolumninsa ja artikkelinsa löytyvät kätevästi hänen blogistaan, josta myös löytyvät hänen puheensa eduskunnassa.

Tamperelainen apulaispormestari Mikko Aaltonen raportoi blogissaan erityisesti työhönsä liittyvistä kysymyksistä. Leipuri Tiina Heinosen viime viikolla avatut uudet kotisivut Ajatuksia pullataikinan äärellä ovat vaalikampanjasivut jotka sisältävät myös blogin.
Mittakirvesmies Kalle Hyötysen blogi Porinaa parakin perältä sisältää etupäässä ajankohtaisia kirjoituksia työelämästä. Hyötynen on juuri kiinnitetty myös Kansan Uutisen kolumnistiksi.

Tutkija Jorma Mäntylän blogi tutkailee monia ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä niin Kangasalan kuin Euroopan näkökulmasta. Rikosseuraamustyöntekijä Ilkka Porttikiven blogi kattaa laajan aihekirjon Tampereen kunnallispolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä alkoholin ongelmiin ja empatiaan.

Uusia, vartavasten eduskuntavaalikampanjaa varten perustettuja verkkojulkaisuja edustaa sosiaalityönjohtaja Minna-Maria Solanterän blogi, joka on vasta taipaleensa alussa, sen sijaan pääluottamusmies Sinikka Torkkolan kotisivut sisältävät jo eurovaalikampanjan jäljiltä runsaasti informaatiota omistajansa ajatuksista ja toiminnasta.

Facebook poliitikko-sivut
Lähes kaikilla Pirkanmaan vasemmistoliittolaisilla ehdokkailla on Facebook-tili, mutta henkilökohtaisen sivun käyttäminen vaalikampanjan käymiseen ei yleensä ole mielekästä. Anna Kontula tosin on omalla Facebook-sivullaan hyvin aktiivisesti yhteydessä kansaan ja käy keskustelua monista tärkeistä kysymyksistä rinnakkain.

Useimmille ehdokkaille kuitenkin sopii vaalikampanjaan henkilösivua paremmin Facebookin poliitikkosivu. Poliitikkosivulla ei hyväksytä ketään henkilökohtaiseksi ystäväksi, vaan ihmiset voivat tykätä sivusta ja ryhtyä sen seuraajaksi. Seuraavilla ehdokkailla  on jo Facebook-kampanjasivu: Mikko Aaltonen,  Kalle Hyötynen, työsuojeluvaltuutettu Rauno Kesseli, sosiaalityöntekijä Irma Koskela, Ilkka Porttikivi, Minna-Maria Solanterä ja Sinikka Torkkola. Lisäksi yksi ehdokas, Tiina Heinonen, on tehnyt erillisen henkilökohtaisen sivun poliitikkosivuksi.

Twitterin läpimurto?
Mikroblogipalvelu Twitterin suosio vasemmistoliiton aktiivien keskuudessa on kasvanut roimasti, ja eurovaaleissa twiittaamisella oli jo varteenotettava rooli vaalityössä. Tämä näkyy myös Pirkanmaan vasemmistoehdokkaiden joukossa: kaksi kolmasosaa ehdokkaista käyttää tällä hetkellä palvelua. Ehdokkaiden twiitit näkee yhdellä silmäyksellä seuraamalla ehdokkaiden Twitter-listaa.

Jouluun mennessä kaikki 19 ehdokasta on asetettu ja kaikilla ehdokkailla ainakin kotisivu internetissä. Vasen Kaista palaa tuolloin asiaan ja päivittää tässä jutussa esitetyt tiedot.

Pirkanmaan vasemmistoliittolaiset kansanedustajaehdokkaat Twitterissä lokakuun puolivälissä 2014.
Pirkanmaan vasemmistoliittolaiset kansanedustajaehdokkaat Twitterissä lokakuun puolivälissä 2014.

Lisäys 19.3.2015

Tämä juttu on kirjoitettu lokauussa, ja sen jälkeen ehdokaslista on täydennetty ja ja monet ehdokkaat avanneet uusia kotisivuja ja sosiaalisen median tilejä. Pirkanmaan vasemmiston eduskuntavaalit-sivulta löytyvät kaikki ehdokkaat ja linkit kotisivuille ja sosiaaliseen mediaan:

http://pirkanmaa.vasemmisto.fi/eduskuntavaalit-2015/

Vasen Kaistan tuoreimmat jutut eduskuntavaaleista löytyvät:

http://www.vasenkaista.fi/tag/vaalit/

 

Vasen Kaistan jutut kevään 2015 eduskuntavaaleista:

Vasemmiston lisäpaikka vaarassa? 8.10.2014
Pirkanmaan vasemmiston eduskuntavaaliehdokkaat
 25.9.2014 
Jäsenäänestysprosentti nousussa 16.9.2014 
Eurooppa kallistuu vasemmalle 27.8.2014 
Pirkanmaan vasemmisto kiihdytyskaistalla 22.8.2014 
Vasemmisto varmistaa vaalivoiton 8.8.2014 
Vasemmistolle lisäpaikka eduskuntaan? 22.7.2014

PirVasEK-vaaliehdokkaat2015(15) (CM)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *