Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.11.2016 klo 11:35

Kiitoksia pohjoisesta: Tampereen ratikka tuo työtä Pohjois-Suomeen

Voitonmerkkejä ratikkapäätöksen jälkeen näyttivät vasemmistovaltuutetut Minna Minkkinen ja Varpu Jutila maanantaisen maratonkokouksen jälkeen. (Kuva: Antti Yrjönen)
Voitonmerkkejä ratikkapäätöksen jälkeen näyttivät vasemmistovaltuutetut Minna Minkkinen ja Varpu Jutila maanantaisessa maratonkokouksessa. (Kuva: Antti Yrjönen)

 

VK
Tampereen maanantaista ratikkavaltuustoa seurattiin jännityksellä ja peukalot pystyssä myös pohjoisessa Suomessa, jonne raitiovaunutilaukset luovat paljon uusia työpaikkoja. Tässä Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston onnittelut ja kiitokset tamperelaisille:

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto onnittelee Tampereen vasemmistoa keskeisen kärkitavoitteensa saavuttamisesta raitiotiehankkeen nytkähdettyä vihdoin eteenpäin.

‒ Vaikka Tampereen Vasemmiston tavoitteena oli saada rakentaminen alkamaan jo 2014, niin hämäläisille suotakoon kolmen vuoden viivästys – varsinkin kun otetaan huomioon kaupungissa vaikuttavat edistystä jarruttavat sirkusvoimat, joista koko Suomi pääsi nauttimaan maanantain valtuuston kokousta seuratessa, piirijärjestö huomauttaa.

Päätös edistää kaupunkiviihtyvyyttä ja -kulttuuria, sekä joukkoliikenteen käyttöä hyödyntäen eri liikennemuotojen parhaat puolet. Hanke on merkittävä myös valtakunnallisesti tarkastellen. Vasemmistopiiri iloitsee ratikkapäätöksen myönteisistä työllisyysvaikutuksista Pohjois-Suomessa.

Suunnittelusta vastaavat vahvat kotimaiset toimijat ja pohjoissuomalaiset saavat hankkeen hyödystä osansa Transtech Oy:n toimiessa raitiovaunujen toimittajana Tampereelle. Raitiovaunut suunnitellaan Oulussa ja rakennetaan Kainuussa. Hankkeen valmistuessa ja raitiovaunuliikenteen käynnistyessä avautuvat markkinat Otanmäestä maailman ääriin.

Näin merkittävän hankkeen läpivieminen osoittaa, että vasemmistolaiselle politiikalle on tilausta myös kuntatasolla ja että kunnallisessa päätöksenteossa voi saada merkittäviä tavoitteita eteenpäin, Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto toteaa.

‒ Kamppailua työpaikkojen ja hyvinvoinnin luomiseksi tullaan jatkamaan Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla vaalikaudella. Kevään vaaleissa tavoitteena on nousta takaisin toiseksi suurimmaksi puolueeksi piirin alueella, toteaa piirin puheenjohtaja, muhoslainen kirvesmies Veli Paasimaa.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto

Lue lisää:

Raitiotie (Tampereen kaupungin verkkosivut)

Ratikka, raha, velka ja korot  (Mikko Aaltosen blogikirjoitus 4.11.2016)

Asiasta aiemmin Vasen Kaistassa:

Vasemmiston tavoite toteutuu, ratikka rakennetaan (7.11.2016)

Ratikkapäätös siirtyi marraskuulle (24.10.2016)

Sirkuksen sijaan asiallista arvokkuutta valtuustoon (24.10.2016)

Kaupunginhallitus näytti vihreää valoa Tampereen raitiotielle (3.10.2016)

Kyllä ratikalle (28.9.2016)

Pispalan reitti hävisi Paasikiventien reitille (16.6.2014)

Ratikassa on järkeä (16.6.2014)

Ratikka kulkemaan Pispalan valtatietä (29.5.2014)

Ratikan kyydissä: seuraavaksi Hakamettä (12.12.2013)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *