Artikkeli: Uutiset 2013–2018

3.10.2017 klo 09:03

Kaupunginvaltuusto päätti yhtiöittää Tilakeskuksen

Toisin kuin eilisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa esitettiin yhtiöittäminen heikentää Tilakeskuksen 243 työntekijän työsuhdeturvaa. Jatkossa kaupunginvaltuuston linjaukset olla irtisanomatta tai lomauttamatta henkilökuntaa ei koske Tilakeskusta. (Kuva: Cai Melakoski.)

 

Teksti: JANIKA KUNNARI    
Tampereen kaupunginvaltuusto äänesti maanantaina Tilakeskus Liikelaitoksen yhtiöittämisestä. Tilakeskus vastaa kiinteistöpalveluista kaupungin toimitiloissa ja sen yhtiöittämistä on perusteltu muun muassa päätöksenteon sujuvuudella ja hallinnon keventymisellä. Maanantain kokouksessa päätettiin äänin 59–8, että Tilakeskus yhtiöitetään. Uusi Tampereen Tilapalvelut Oy aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

Vasemmistoliiton koko valtuustoryhmä äänesti yhtiöittämistä vastaan. Valtuutettu Sinikka Torkkola on jo aiemmin jättänyt konsernijaoston käsittelyssä eriävän mielipiteen, jonka mukaan perusteet Tilakeskuksen yhtiöittämiselle eivät ole riittävät. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen kirjoitti aiemmin maanantain yhtiöittämiseen liittyvistä ongelmista, joita ovat ainakin demokratian kaventuminen sekä tiedonsaannin vaikeutuminen. Aaltonen perustelee ryhmän kielteistä kantaa myös aiemmilla huonoilla kokemuksilla muun muassa Tampereen ammattikorkeakoulun sekä Hämeenlinnan rakennuttamispalveluiden yhtiöittämisestä.

Aaltonen esitti myös Tilakeskuksen yhtiöjärjestystä muutettavaksi siten, ettei sen tarkoitus olisi osakeyhtiönäkään tuottaa taloudellista voittoa. Tämän vasemmistoliiton valtuustoryhmä katsoisi myös hillitsevän jatkossa yksityistämishaluja. Aaltosen esitys Tilakeskuksen yhtiönjärjestyksestä hylättiin äänin 58–7, yksi tyhjä.

Tilakeskus Liikelaitoksen yhtiöittämisen puolesta äänestivät kaikki muut puolueet paitsi vasemmistoliitto ja Aarne Raevaara (vata.). Aaltosen yhtiöjärjestystä koskevan muutoksen kohdalla Raevaara äänesti tyhjää. Sosiaalidemokraatit äänestivät yhtiöittämisen puolesta, kuten ryhmäkokouksessaan olivat niukalla enemmistöllä päättäneet. Useat näkyvät sosialidemokraattien valtuutetut, kuten kansanedustajat Jukka Gustaffson ja Pia Viitanen sekä entinen apulaispormestari Pekka Salmi lähtivät kokouksesta ennen kuin valtuusto käsitteli Tilakeskuksen yhtiöittämistä.

 

Äänestysluvut oikaistu 3.9.2017 klo 11.35

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistassa

Tampere yhtiöittää Tilakeskuksen myytäväksi (8.10.2017)

Tiedolla johtaminen ontuu Tampereella (3.10.2017)

Tosiasiat eivät puolla Tilakeskuksen yhtiöittämistä (2.10.2017)

Tilakeskuksen yhtiöittämisaie valtuustoon (19.9.2017)

Tilakeskus ‒ yhtiöittäminen ei ole ainoa vaihtoehto (1.9.2017)

Tilakeskuksen yhtiöittämistarve arvioitava perusteellisesti (27.8.2017)

Tampereen Tilakeskuksen yhtiöittämistä runnotaan läpi  (23.8.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *