Artikkeli: Vasemmisto

9.2.2019 klo 11:46

Anna Kontulaa kevyesti vaalivideolla ja syvällisesti radiossa

Runebergin päivänä kansanedustaja Anna Kontula julkaisi eduskuntavaalivideonsa “Anna – Aika hyvä valinta” ja yhteiskuntatieteiden tohtori Kontula osallistui keskusteluun kahdessa yhä Areenassa kuultavissa olevassa radio-ohjelmassa.

Teksti: CAI MELAKOSKI   
Kansanedustaja Anna Kontula julkaisi viime tiistaina videon ja keskusteli kahdessa lähes tunnin mittaisessa radio-ohjelmassa. Video julkaistiin osana eduskuntavaalikampanjaa. Molemmat radio-ohjelmat puolestaan liittyvät Kontulan asemaan sanavalmiina ja syvällisesti yhteiskunnallisiin kysymyksiin perehtyneenä tutkijana.

Mykän filmin formaattiin istutettu vaalivideo esittelee kansanedustajan, joka ei välttämättä aina ole sosiaalinen ja korrekti, mutta joka ottaa asioista selvää ja uskaltaa tuoda julki ikävätkin asiat. Videolla nähdään kansanedustaja, joka oikeasti välittää.

47 sekunnin vaalivideolla ei yhteiskunnallisia kysymyksiä juuri ehdi analysoida, mutta yhteiskuntatieteiden tohtori Anna Kontulan ajatuksiin pääsee tutustumaan syvällisemmin kahdessa tällä viikolla lähetetyssä radio-ohjelmassa, jotka voi kuunnella Areenassa.

Sari Valton ohjelmassa Pitäisikö hyvinvointivaltioaate päivittää? sosiologi Anna Kontula keskustelee sosiologian dosentti Jari Ehrnroothin kanssa hyvinvointivaltion olemuksesta ja onnistumisesta 53 minuutin ajan.

Pekka Vahvasen isännöimän ohjelman Huominen on huonompi uusimmassa jaksossa Kohdellaanko ihmisiä tasa-arvoisemmin kuin koskaan aikaisemmin? Vahvanen ja tohtori Kontula keskustelevat teemasta eri aikakausien ja eri maiden ihmisten elämän valossa. Tallenteen kesto on 57 minuuttia.

Anna – Aika hyvä valinta (Video, 5.2.2019, YouTube)
Pitäisikö hyvinvointivaltioaate päivittää? (Yle Radio 1, 5.2.2019, tallenne Areenassa)
Kohdellaanko ihmisiä tasa-arvoisemmin kuin koskaan aikaisemmin? (Yle Puhe, 5.2.2019, tallenne Areenassa)

Katso myös:

Anna Kontulan You Tube -kanava
Anna Kontula eduskuntavaaleissa 2019

Eduskuntavaalit Vasen Kaista verkkolehdessä:

Vaalivideot tiivistävät tavoitteet (14.1.2019)
Kannatuksen nousu kirittää vasemmistoliiton ehdokkaita Pirkanmaalla (11.1.2019)
Piirikokous nimesi ehdokkaat eduskuntavaaleihin (10.11.2018)
Vasemmistoliitolle 80 kansanedustajaa? (20.10.2018.)
Vasemmistoliitto kolkuttaa kaksinumeroisia kannatuslukemia (8.8.2019)


*Kontula-Anna

Kommentteja: 1

  1. Kuuntelin vierailuasi ’Huominen on huonompi’-sarjassa. Ajatuksia herättävää. Mukavaa, että olet kansanedustajana. ☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *