Artikkeli: Suomi, Tampere

5.9.2023 klo 16:15

Arviolta 11 000 ihmistä marssi Helsingissä rasismia ja fasismia vastaan – lauantaina mieltä osoitetaan Tampereella

Me emme vaikene -suurmielenosoitus keräsi valtavan määrän osallistujia vastustamaan rasismia ja fasismia.

Me emme vaikene -suurmielenosoitus keräsi reilusti yli 10 000 osallistujaa osoittamaan mieltään rasismia ja fasismia vastaan sunnuntaina Helsingissä. Senaatintorilta lähtenyt mielenosoituskulkue eteni yli kahden tunnin ajan kohti Töölönlahden tapahtumapuistoa. Mielenosoitus sujui rauhallisesti.

Mielenosoituksen järjesti runsaan sadan kansalaisen muodostama Me emme vaikene -työryhmä. Työryhmän verkkosivuilla todetaan, että järjestäjät vaativat antirasistista hallitusta ja antirasistista politiikkaa.

Mielenosoittajien joukossa poseeraa myös tuttuja kasvoja vasemmistoliitosta. Tapahtuma oli kuitenkin puoluepoliittisesti sitoutumaton.
Monissa mielenosoittajien kylteissä vaaditaan rasisteja ulos hallituksesta.

Töölönlahden tapahtumapuistossa ohjelma jatkui musiikkiesityksillä ja puheilla. Tapahtuman järjestäjien lähettämässä tiedotteessa arvellaan, että osallistujia marssille ja muuhun ohjelmaan oli yhteensä peräti 20 000. Tapahtumassa esiintyivät muiden muassa Kuumaa-yhtye, artistit Hassan Maikal, Juno ja Vesta.

Tampereella marssitaan lauantaina

Lauantaina Tampereella järjestetään mielenosoituskulkue ja -tapahtuma Orpon hallitusta vastaan. Järjestäjänä toimii joukko huolestuneita kansalaisia ja tapahtuma on jatkumoa heinäkuun Alas äärioikeistohallitus -mielenosoitukselle.

Järjestäjien lähettämän tiedotteen mukaan järjestäjät vastustavat hallituksen ajamaa, eriarvoisuutta lisäävää kurjistamispolitiikkaa. Marssi kokoontuu Tampereella Sorin aukiolla ja päättyy Keskustorille, jossa puheita ja musiikkia.

Tapahtumassa puhuvat vasemmistoliiton tamperelainen kaupunginvaltuutettu Liban Sheikh sekä Tampereen Vasemmiston jäsen ja Palvelualojen ammattiliiton edustaja Aapo Niemi. Tilaisuudessa esiintyvät muusikot Aapo Heinonen, Nana Janger ja Joni Ekman.

Mielenosoitus alkaa kello 14.00 kokoontumisella Sorin aukiolla, josta lähdetään kulkueena Keskustorille. Ohjelma jatkuu puheilla ja musiikilla Keskustorilla.

Viesti on selkeä: ei rasismille.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *