Artikkeli: Suomi, Vasemmisto

29.5.2024 klo 15:17

Vasemmistoliitolle ennakoidaan kahta meppiä

Eurovaalien ennakkoäänestys on alkanut tänään ja vaalikampanjointia käydään ahkerasti. Tampereen Keskustorin vaalimökkiä pidetään auki mahdollisuuksien mukaan joka päivä vaalipäivään saakka. Kuvassa tamperelaiset eurovaaliehdokkaat Minna Minkkinen, Lauri Lindén ja Mikko Aaltonen vaalimökin avajaisissa perjantaina.

Eurovaalien ennakkoäänestys on tänään alkanut ja gallupit näyttävät vasemmistoliiton kannalta suotuisilta: niiden mukaan luvassa olisi nimittäin kaksi edustajaa Euroopan parlamenttiin. Ylen galluptulos näyttää puolueelle 10,5 prosentin kannatusta. Vuoden 2019 eurovaaleissa kannatus jäi 6,9 prosenttiin.

Vasemmistoliitto on nostanut eurovaaleissa teemoikseen rauhan ja ihmisoikeudet, luonnon ja ilmaston, reilun talouden sekä nuorten tulevaisuuden. Eurooppanuorten järjestämissä nuorten eurovaaleissa vasemmistoliitto oli suosituin puolue ja puolueen puheenjohtaja, eurovaaliehdokas Li Andersson keräsi kaikista ehdokkaista suurimman äänipotin.

Vasemmistoliitolla on eurovaaleissa paljon nuoria ehdokkaita. Listan nuorin ehdokas on tamperelainen 22-vuotias Lauri Lindén.

Nuorten vaaleissa vasemmistoliitto sai kolme mepin paikkaa. Tuloksen mukaan Brysseliin lähtisivät Andersson, ympäristöpolitiikan opiskelija Maija Kuivalainen ja näyttelijä Riku Nieminen.

Vasemmistoliitolla on eurovaaleissa täysi 20 ehdokkaan lista ja listan ehdokkaista peräti seitsemän on alle 30-vuotiaita. Listalta löytyy myös Li Anderssonin lisäksi kaksi kansanedustajaa, Merja Kyllönen ja Jussi Saramo sekä neljä varakansanedustajaa.

Keskustorin vaalimökillä kävi maanantaina yksi nuorten vaaleissa eniten ääniä saaneista ehdokkaista, näyttelijä Riku Nieminen. Nieminen oli myös viime eduskuntavaaleissa vasemmistoliiton ehdokas.

Pirkanmaalta mepin paikkaa tavoittelee kolme tamperelaista ehdokasta: yhteiskuntatieteiden opiskelija Lauri Lindén, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Minna Minkkinen ja Euroopan alueiden komitean jäsen Mikko Aaltonen.

Ennakkoäänestys jatkuu kesäkuun neljänteen päivään saakka ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. kesäkuuta.

Minna Minkkinen (keskellä) kampanjoimassa Keskustorilla. Saippuakuplia puhaltamassa Virva-Mari Rask sekä Aapo Niemi.

Lisää aiheesta Vasen Kaista-verkkolehdessä:
Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *