Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

20.4.2017 klo 16:28

Virtain vasemmiston paikkojen triplaus jäi 24 äänen päähän

 

Teksti ja grafiikka: CAI MELAKOSKI   
Pirkanmaan vasemmiston toiseksi suurin vaalivoittaja on Virtain vasemmisto kolmen prosenttiyksikön kannatusosuuden lisäyksellä (Hämeenkyrössä ääniosuus kasvoi viisi prosenttia). Vasemmisto sai valtuustoryhmäänsä toisen jäsenen, ja kolmaskin valtuustopaikka oli ulottuvilla, vain 24 äänen päässä.

Perussuomalaiset menettivät kaikki neljä paikkaansa Virtain valtuustossa, keskustan ryhmä supistui kahdella paikalla, kokoomuksen kasvoi saman verran.  

Katja Kotalampi ja Pauli Kotalampi.

 

Uutena valtuutettuna vasemmiston valtuustoryhmään valittiin jo eduskuntavaaleissa Virroilta komeasti ääniä saanut ympäristöteknologian insinööri Katja Kotalampi (97 ääntä). Valtuutettuna jatkaa vesihuoltolaitoksen hoitaja Pauli Kotalampi (71 ääntä), varavaltuutetuiksi valittiin asiakaspalvelupäällikkö Sanna Viitanen (56 ääntä) ja lähihoitaja Jaana Kallioaho (41 ääntä).

‒ Vasemmiston vaalityö sujui hienosti, hyvässä yhteishengessä ja oikein positiivisella otteella, kiittää Katja Kotalampi.

‒ Uutta vaalityössä oli se, että olimme aktiivisesti uuden teltan kanssa torilla sekä yksin että puolueiden yhteisissä tori- ja markettitapahtumissa. Järjestimme useita omia vaalitilaisuuksia kuten naistenpäivän lettukestit torilla ja luistelutapahtuma jäähallissa ja satsasimme sekä tarjoiluun että yleisilmeeseen aikaisempaa enemmän.

‒ Vaalimainoksemme oli itse tehty ja selkeästi muista puolueista erottuva. Esitteessä ei korostettu vasemmistolaisuutta yleensä, vaan lähinnä konkreettisia asioita. Olimme myös todella aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Loimme oman sivun Facebookiin ja tilin Instagramiin ja päivitimme olemassa olevat nettisivumme. Osallistuimme myös aktiivisesti keskusteluun Facebookin Virtain puskaradio  -ryhmässä, kuvaa Kotalampi vaalityön ulottuvuuksia.

‒ Saimme myös uusia, aktiivisia jäseniä. He toivat lisäpuhtia vaalityöhön. Uudet jäsenet antoivat jatkuvasti hyvää palautetta siitä, millaisia juttuja esimerkiksi nettisivuille kaivataan ja millaisia tilaisuuksia voisimme järjestää.
‒ Näissä vaaleissa ihmiset myös kertoivat tukevansa meitä paljon avoimemmin kuin ennen. Kyllä tällä taustatuella on hyvä jatkaa paremman tulevaisuuden tekoa, Katja Kotalampi säteilee tyytyväisenä.

‒ Vaalitulos lupaa muutosta Virtain kunnallispolitiikkaan, sillä 11 valtuutetuista on uusia, ja näillä näkymin kaupunginhallituksen 10 jäsenestä ainakin kolme on täysin uusia.

‒ Valtuuston  voimasuhteet muuttuivat siten, että keskusta menetti kaksi paikkaa, kokoomus ohitti kannatusosuuksissa sosiaalidemokraatit, ja perussuomalaiset hävisivät valtuustosta kokonaan. Valtuuston tulokkaalla, yhteislistalla, yksi henkilö veti kaikkiaan kolme ihmistä valtuustoon.  Yhteislistalle siirtyi varmaan perussuomalaisille viime vaaleissa menneitä ääniä ja on todennäköistä, että osa sosiaalidemokraattien entisistä kannattajista antoi nyt äänensä vasemmistolle, analysoi Kotalampi vaalitulosta.

‒ Vasemmistolle vaalitulos antaa selkeästi paremmat vaikuttamismahdollisuudet hallituspaikan ja kahden valtuustopaikan myötä. Kaupunginhallitus on aiemmin ottanut kantaa myös operatiiviseen puoleen, joten jopa yhdellä paikalla voi vaikuttaa päätöksentekoon.

‒ Seuraavien neljän vuoden aikana Virtain vasemmisto parantaa toimintansa näkyvyyttä ja jatkaa uusien jäsenten hankintaa. Tapahtumia järjestetään useammin, myös kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia. Jatkamme aktiivisuuden lisäämistä sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla ja teemme aikaisempaa aktiivisemmin myös kannanottoja ja aloitteita, Kotalampi lupaa.

‒ Virtain Työväentalo on taas huhtikuun alusta ollut omassa käytössämme, joten esimerkiksi vappujuhlat voidaan jälleen järjestää siellä. Ensi syksynä juhlitaan työväentalon 110-vuotispäivää ja lisäksi pari vuotta sitä vanhempaa Virtain Työväenyhdistystä, kertoo  Katja Kotalampi esittäen samalla kutsun tulla Virroille juhlimaan.

|||

Virtain vasemmisto (Virtain Työväenyhdistyksen nettisivut)

Virtain Vasemmisto (Facebook)

Virtain vasemmisto (Instagram)

Sähköposti

|||

Vuoden 2017 kuntavaalien tulokset Pirkanmaalla
Kooste koko Pirkanmaan kuntavaalituloksista on ensimmäisessä osassa, osat 2-17 esittelevät kuntien vaalituloksia, ja osat 18-20 analysoivat vaalien tulosta yleisemmällä tasolla.

20: Ennakoivatko kuntavaalit maakuntavaalien tuloksia? (10.5)
19: Keskusta voittaa aina? (7.5.)
18: Punaisen Pirkanmaan paluu? Miten kukin kuntavaaleissa menestyi (28.4.)
17: Kihniössä, Urjalassa ja Vesilahdella vasemmistolla ei ehdokkaita, vaikka kannatusta on (27.4.)
16: Mänttä-Vilppulassa kolmannesta paikasta uupui 13 ääntä, Punkalaitumella vaaliliitto (26.4.)
15: Vasemmistolle lisäpaikka Parkanossa, myötätuulta Ikaalisissa, Juupajoella ja Pälkäneellä (26.4.)
14: Ruovesi: perussuomalaiset romahti, yhteislistojen kannatus kasvoi (24.4.)
13: Sosiaalidemokraatit, vasemmisto ja vihreät Sastamalan suurimmaksi ryhmäksi (23.4.)
12: Oikeisto hävisi kuntavaalit Tampereella (21.4.)
11: Virtain vasemmiston paikkojen triplaus jäi 24 äänen päähän (20.4)
10: Lempäälän vasemmisto piti asemansa kuntavaaleissa (20.4.)
09: Vasemmiston suurin valtuustoryhmä Pirkanmaalla kasvoi, vaalivoitto Nokialla (19.4.)
08: Valkeakoski yhden paikan päähän vasemmistoenemmistöstä (19.4.)
07: Pirkkalassa vasemmiston kolmas paikka jäi kahdeksan äänen päähän (18.4.)
06: Pirkanmaan vasemmiston suurin vaalivoitto tuli Hämeenkyrössä (16.4.)
05: Akaan valtuusto pieneni, vasemmisto menetti vain yhden paikan (15.4.)
04: Ylöjärven vasemmiston valtuustoryhmä kasvoi ja nuortui (12.4.)
03: Kangasalla vasemmisto ja vihreät voittivat vaalit (11.4.)
02: Vasemmistoliitto vahvistui Orivedellä (11.4.)
01: Vasemmistolle vaalivoitto myös Pirkanmaalla (10.4.)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *