Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

12.4.2017 klo 18:39

Ylöjärven vasemmiston valtuustoryhmä kasvoi ja nuortui

 

 

Teksti ja grafiikka: CAI MELAKOSKI   
Ylöjärvellä vasemmistoliiton kannatus palasi takaisin kymmenen prosentin paremmalle puolelle. Ääniosuus kasvoi komeat 1,6 prosenttiyksikköä ja merkitään nyt luvulla 10,4. Ääniä vasemmistolle annettiin nyt 1481, se on 284 ääntä enemmän kuin viimeksi.

Anna Jukantupa, Aki Leppänen, Rauno Kesseli, Petra Kiviniemi ja Arja Uusikartano

 

Uuteen valtuustoon valittiin työsuojeluvaltuutettu Rauno Kesseli, hän sai 267 ääntä, laitoshuoltaja, toimittaja Petra Kiviniemi (107),  pääluottamusmies, lähihoitaja Arja Uusikartano (97), lähihoitaja Aki Leppänen, (93) ja sosionomi, lähihoitaja Anna Jukantupa, 78 ääntä.

Varavaltuutettuina uudella valtuustokaudella toimivat sosionomi, palveluohjaaja Eija Moisio, 65 ääntä, yhteiskuntatieteiden tohtori Hannele Palukka (61), pub-isäntä, eläkeläinen Olavi Järvinen (60), lähihoitaja, mielenterveyshoitaja Terhi Haukka (57) ja toimistotyöntekijä, isännöitsijä Anne Göös-Leppänen, 50 ääntä.

Ylöjärven vasemmiston tuore puheenjohtaja Terhi Haukka kertoo, että Ylöjärvellä tehtiin vaalityötä erittäin hyvässä hengessä. Listalle saatiin kuin saatiinkin tavoitteen mukaiset 30 ehdokasta, joista peräti 20 ihan uusia. Ehdokkaita oli kaikista Ylöjärven kaupunginosista ja hyvin monenlaisilla taustoilla ‒ työttömästä tohtoriin, bussikuskista toimistotyöntekijään ja monta sote-alan ammattilaista. Ehdokkaista 13 oli naisia ja 17 miehiä. Nuorin ehdokas oli 20-vuotias ja vanhin 71-vuotias.

Terhi Haukka

‒ Yhteishenki oli mahtava, hieman muskettisoturien hengessä Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Voisi kai sanoa, että oli hyvä pössis, Haukka maalailee.

‒  Ehdokkaat osallistuivat kiitettävän aktiivisesti vaalityöhön niin teltoilla, toreilla, sosiaalisessa mediassa, paikallislehtien kirjoituksilla, mainoksia ”luukuttamalla”. Naistenpäivänä ehdokkaat jakoivat kauppakeskuksessa 100 neilikkaa naisille. Paneelikeskusteluja ei tällä kertaa juurikaan ollut, raportoi Terhi Haukka.

‒ Porukka oli erittäin aktiivista ja innostunutta. Olimme äänestäjien tavattavissa eri puolilla kaupunkia. Keskusteluissa ihmisten kanssa nousi esiin monia aiheita, muun muassa sote-uudistus, lastensuojelu, Ylöjärven terveyskeskuksen palvelut, koulutusleikkaukset, hulevedet ja kaavoitusasiat.

‒ Tavoitteenamme oli kuusi valtuustopaikkaa. Ennakkoäänten tullessa julki, se näyttikin toteutuvan, mutta ääntenlaskennan edetessä kuudes paikka kuivui pois. Saimme viisi paikkaa valtuustoon, mikä on yksi enemmän kuin vuonna 2012. Äänimäärä kasvoi lähes 300:lla. Viidestä valtuutetusta kolme on täysin uusia. Rauno Kesseli ja Arja Uusikartano saivat jatkopestin, Liisa Schali ei enää asettunut ehdolle ja Leena Toivonen on muuttamassa toiselle paikkakunnalle.

‒ Uusi ehdokas, viljakkalainen Petra Kiviniemi sai huikean äänisaaliin Viljakkalasta, 86 ääntä. Aki Leppänen ja Anna Jukantupa saivat hienot äänisaaliit myös. Ääniharava oli kuitenkin konkari, Rauno Kesseli.

‒ Valtuustoryhmä siis uusiutui melko paljon ja samalla keski-ikä laski. Ylöjärven kaupunginvaltuustossa on 53 prosenttia miehiä ja 47 prosenttia naisia, mutta vasemmiston valtuustoryhmässä naisia on 60 prosenttia. Valtuustossa uusia valtuutettuja on 37 prosenttia, vasemmiston valtuustoryhmässä 60 prosenttia, päättää Haukka tyytyväisyyttä säteillen.

Vasemmiston ääniharava Rauno Kesseli yhtyy iloon:

‒ Ylöjärven vaalivoittoa osattiin odottaa, koska ehdokasasettelu onnistui. Jo vaalityön aikana oli nähtävissä, että nyt on porukka todella aktiivista. Varsinaisena vaalipäivänä vihreät saivat vielä paremmin kannattajat liikkeelle kuin me.

‒ Ylöjärven valtuusto on nyt selkeästi enemmän punavihreä kuin edellinen valtuusto. Tästä on hyvä rakentaa oikeudenmukaisempaa ja tasa-arvoisempaa politiikkaa, Kesseli kiteyttää.

Ylöjärven vasemmisto (Facebook-sivu)

|||

Huom: Tekstin ja tulostaulukon luvut on päivitetty tarkastuslaskennassa tehtyjen muutosten mukaisiksi 15.4.2017.

|||

Vuoden 2017 kuntavaalien tulokset Pirkanmaalla
Kooste koko Pirkanmaan kuntavaalituloksista on ensimmäisessä osassa, osat 2-17 esittelevät kuntien vaalituloksia, ja osat 18-20 analysoivat vaalien tulosta yleisemmällä tasolla.

20: Ennakoivatko kuntavaalit maakuntavaalien tuloksia? (10.5)
19: Keskusta voittaa aina? (7.5.)
18: Punaisen Pirkanmaan paluu? Miten kukin kuntavaaleissa menestyi (28.4.)
17: Kihniössä, Urjalassa ja Vesilahdella vasemmistolla ei ehdokkaita, vaikka kannatusta on (27.4.)
16: Mänttä-Vilppulassa kolmannesta paikasta uupui 13 ääntä, Punkalaitumella vaaliliitto (26.4.)
15: Vasemmistolle lisäpaikka Parkanossa, myötätuulta Ikaalisissa, Juupajoella ja Pälkäneellä (26.4.)
14: Ruovesi: perussuomalaiset romahti, yhteislistojen kannatus kasvoi (24.4.)
13: Sosiaalidemokraatit, vasemmisto ja vihreät Sastamalan suurimmaksi ryhmäksi (23.4.)
12: Oikeisto hävisi kuntavaalit Tampereella (21.4.)
11: Virtain vasemmiston paikkojen triplaus jäi 24 äänen päähän (20.4)
10: Lempäälän vasemmisto piti asemansa kuntavaaleissa (20.4.)
09: Vasemmiston suurin valtuustoryhmä Pirkanmaalla kasvoi, vaalivoitto Nokialla (19.4.)
08: Valkeakoski yhden paikan päähän vasemmistoenemmistöstä (19.4.)
07: Pirkkalassa vasemmiston kolmas paikka jäi kahdeksan äänen päähän (18.4.)
06: Pirkanmaan vasemmiston suurin vaalivoitto tuli Hämeenkyrössä (16.4.)
05: Akaan valtuusto pieneni, vasemmisto menetti vain yhden paikan (15.4.)
04: Ylöjärven vasemmiston valtuustoryhmä kasvoi ja nuortui (12.4.)
03: Kangasalla vasemmisto ja vihreät voittivat vaalit (11.4.)
02: Vasemmistoliitto vahvistui Orivedellä (11.4.)
01: Vasemmistolle vaalivoitto myös Pirkanmaalla (10.4.)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *