Artikkeli: Uutiset 2013–2018

20.10.2017 klo 11:40

Natseille ei ole tilaa Tampereella

Lukuisat mieleilmaukset ovat osoittaneet, että Tamperelaiset eivät halua natseja kaduilleen. Jimi Karttusen muistolle järjestettiin kynttilämielenilmaus myös Tampereella syyskuussa 2016. (Kuva: Antti Yrjönen.)

 

Teksti: JUKKA PELTOKOSKI    
Natsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike on ilmoittanut marssivansa Tampereella huomenna lauantaina. Tamperelaiset kansalaisaktivistit ovat kutsuneet koolle natsimarssin vastaisen mielenosoituksen samalle päivälle kello yhdeksitoista Keskustorille. Koko Tampere vihaa natseja -nimellä kulkevan mielenosoituksen tarkoituksena on osoittaa, ettei natseilla ole tilaa Tampereella. Mielenosoitus on luonteeltaan rauhanomainen.

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen marssi Tampereella liittyy Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsittelyssä olevaan Poliisihallituksen kanteeseen, jossa vaaditaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamista. Järjestön puheenjohtaja asuu Orivedellä.

Pohjoismainen vastarintaliike on tehnyt useita väkivaltaisia iskuja Pohjoismaissa, ja se oli muun muassa Pride-marssia vastaan suunnatun kaasuhyökkäyksen ja Jimi Karttusen kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn takana. Tampereelle järjestö on mobilisoimassa jäseniään kaikkialta Pohjoismaista.

Koko Tampere vihaa natseja -mielenosoitus on vastamielenosoitus, jonka voima on paljolti siinä, miten paljon se kerää väkeä kadulle. Vastamielenosoitus voidaan nähdä jatkumona Göteborgissa syyskuussa järjestetylle natsien vastaiselle mobilisaatiolle, jossa tuhannet ihmiset osoittivat mieltään vain muutamaa sataa paikalle tullutta natsia vastaan.

Pohjoismainen vastarintaliike -järjestön lakkauttaminen oikeuden päätöksellä olisi huomattavaa, sillä järjestöjä on lakkautettu Suomessa viimeksi 1970-luvulla. Silloin kyseessä olivat Pekka Siitoimen johtamat neljä natsijärjestöä.

Koko Tampere vihaa natseja -mielenosoitus kokoontuu Keskustorilla lauantaina 21.10.2017 klo 11.
Tapahtuman FB-ilmoitus

 

Lisää aiheesta Vasemmassa Kaistassa

Tampereen vastamielenosoitus sujui sekä rauhallisesti että vihaisesti (23.10.2017)
Pysäytetään fasismi (22.10.2017)
Fasismia ei voi vastustaa vaikenemalla (22.10.2017)
Natseille ei ole tilaa Tampereella (20.10.2017)
Peli vihellettiin poikki Tampereellakin (24.9.2016)
Myös Tampereella Peli poikki -mielenosoitus lauantaina (22.9.2016)
Kynttilä Jimille (21.9.2016)
Rasismia ja katupartioita (9.1.2016)
Millaisia ovia Tampere tahtoo avata (6.3.2016)
Katupartiointi ei kuulu sananvapauteen (3.3.2016)
Siirtolaisuus ja rasismi Suomessa puhuttaa (9.11.2015)
Mielenosoitukset: Solidaarisuus 10–0 rasismi (3.10.2015)

Lisää aiheesta muualla verkossa

Natsijärjestö SVL:n toiminta Tampereella: Pahoinpitelyjä, propagandaa ja yhteenotto Keskustorilla (Aamulehti 22.9.2016)

*

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *